Ikea sender digital jobkanin til Canada - og måske Europa

Den svenske møbelgigant har planer om at udvidede markedet for sin nyligt opkøbte platform for løsarbejde, TaskRabbit.

Arkivfoto: Jesper Brodin, Ikea-chef, vil udvide markederne for sin platform for løsarbejde, TaskRabbit. I første omgang skal den til Canada Fold sammen
Læs mere
Foto: SASCHA STEINBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Platformen for løsarbejde, TaskRabbit, skal ud i verden.

Ikea købte for nyligt TaskRabbit, der er en tjeneste til at bestille og udbyde løsarbejde. Indtil nu har tjenesten været aktiv i London og USA, og nu skal den til Canada. Det siger Ikea-topchef Jesper Brodin i et interview med Financial Times.

Og der er også planer om Europa:

»Vi er i dialog om, hvad der kan blive de næste markeder. Vi laver forundersøgelser i et par forskellige markeder,« siger Jesper Brodin til Financial Times.

»Europa er helt bestemt på kortet. Vi udelukker ikke nogle steder,« siger Jesper Brodin.

Den svenske møbelgigant vil bruge tjenesten til at nå kunder, der ikke selv gider samle deres Ikea-møbler. Dem kommer der ifølge Jesper Brodin flere og flere af - særligt i den unge generation. I stedet kan man altså via TaskRabbit bestille en håndværker til en mindre opgave.

Opkøbet af TaskRabbit er et led i Ikeas plan om en digital transformation. Ikeas søsterselskab, Inter Ikea, har også annonceret planer om at sælge varer på sider som Amazon og Alibaba næste år.

Ifølge Jesper Brodin kan man forvente, at Ikea vil foretage flere opkøb. Virksomheden vil tage »radikale skridt« for at transformere Ikea.

Wall Street Journal skrev tidligere på året, at Ikea er ved at udvikle en app, der via det såkaldte »Augmented Reality« vil gøre muligt at se, hvordan et møbel vil tage sig ud i ens eget hjem - før man har købt det.

Siden han overtog posten i maj har Ikea-direktøren Jesper Brodin optrappet virksomhedens online-fokus og forsøgt at få flere butikker ind i midten af byer.