Ikea og Danske Bank vil forfølge Hesalight-millioner på Mallorca

En gruppe af den konkursramte Hesalights investorer vil undersøge nærmere, om de kan få noget af deres tilgodehavende ind fra Hesalight-stifter Lars Nørholts luksusboliger på Mallorca.

Hesalights investorer vil forfølge oplysninger om, at Hesalight-stifter Lars Nørholt (billede) har købt ejendomme for et stort millionbeløb på Mallorca. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Det vækker opsigt hos investorerne i det konkursramte lampefirma Hesalight, at Hesalight-stifter Lars Nørholt sammen med sin hustru Sanne de seneste to år har købt luksusejendomme på for et stort millionbeløb på ferieøen Mallorca.

Investorerne bestående af forretningskæden Ikea, pensionskasserne Pensam og Pensionsdanmark samt Danske Banks kapitalforvaltningsenhed Danske Capital står til et tab på mere end en halv milliard, og derfor vil de sammen med konkursboets kurator forfølge pengesporet på Mallorca.

Det skriver Børsen.

»Børsens informationer er både vigtige og nyttige. Vi vil sammen med kurator målrettet afdække og forfølge disse oplysninger, så vores retmæssige krav kan indfries bedst muligt,« lyder det i et skriftligt svar fra investorkredsen til Børsen.

Torsdag beskrev Børsen, hvordan Lars og Sanne Nørholt i perioden mellem december 2014 og januar 2016 har købt to luksusboliger, en bolig under opførelse samt en tom grund på Mallorca. Ifølge Børsen har lokale ejendomsmæglere vurderet de tre ejendomme samt grunden til en samlet værdi på omkring 100 millioner kroner.

I den samme periode har Hesalight modtaget lån fra investorerne på omkring 600 millioner kroner.

En rapport fra revisionskæmpen EY har tidligere konkluderet, at Hesalight uberettiget har udbetalt lån og udbytter for godt 60 millioner kroner til selskaber kontrolleret af Lars og Sanne Nørholt. Derudover konkluderede EY, at yderligere 100 millioner kroner kan være forsvundet ud af Hesalight.

Lars Nørholt har ikke villet svare kommentere sagen over for Børsen, men til Finans har han oplyst, at han har betalt omkring 60 millioner kroner for de tre ejendomme og grunden, og at 85 procent af købesummen er lånt i et udenlandsk realkreditinstitut.

Børsen skriver, at det er i modstrid med dokumenterne fra ejendomsregisteret på Mallorca. Deraf fremgår det, at det danske realkreditinstitut Nykredit har givet Lars og Sanne Nørholt lån i forbindelse med købet af de to privatkøbte luksusejendomme.

LÆS MERE