Ikea lancerer tæppe-til-tøj-gimmick efter uventet produktfremvisning i Game of Thrones

Ikea leverer tæpper til Game of Thrones. Nu hjælper de forbrugerne med at kreere deres egen fåreskindskappe.

Foto: HBO Nordic HELEN SLOAN / HBO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om føje måneder banker vinteren på. Måske er der trøst at hente i Ikea. Ikke mindst for inkarnerede fans af »Game of Thrones« fantasy tv-serie.

I særlig grad, hvis man skulle drømme om at kunne iklæde sig en fåreskindskappe, som seriens soldater - ”Night’s Watch” – har på, når de forsvarer det fiktive kongerige i tv-serien mod zombier og andre uhyggelige trusler.

Det er blevet muligt, efter at det amerikanske netmedie, Quartz, i begyndelsen af august afslørede, at kapperne er lavet af tæpper indkøbt i Ikea.

Indrømmet. Der er næppe mange, der går rundt med den drøm. Men Ikeas reklamebureau i Norge, SMFB, var snarrådige og øjnede mulighed for en markedsføringsgimmick. Og derfor kan man nu på Ikeas norske Facebook-side studere en lille manual om, hvordan man forvandler sig vogtere af fiktive kongeriger ved hjælp af Ikeas fåreskindstæpper.

Sommeren er snart over, winter is coming. #IKEA #LUDDE #GOT

Et opslag delt af IKEA Norge (@ikeanorge) den

”I Ikea er vi begejstrede for, at vores kunder kan bruge Ikeas produkter på mange måder og til flere formål,” siger Ikeas talskvinde Mona Liss til Quartz.

”Og når vi nu fejrer innovation, vil vi være sikre på, at hvis vores produkter ændres, så er der taget højde for at det sker sikkert.”