IKEA kan ikke klare flere flygtninge

Hverken køjesenge, madrasser eller dyner kan IKEA i Sverige og Tyskland levere. Den store flygtningetilstrømning har gjort, at møbelgiganten ikke længere kan følge med efterspørgslen.

Flygtningestrømningen har tømt IKEA for senge og dyner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Umiddelbart er IKEA og flygtningesituationen måske ikke de to ting, man først forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er det nu noget, man kan sætte lighedstegn ved. For når flygtningene kommer til et nyt land, har de brug for noget at sove i, og hvem kan være behjælpelig med en ny seng? IKEA.

Den store tilstrømning af flygtninge har nu nået et niveau, hvor den svenske møbelgigant IKEA ikke kan kapere efterspørgslen. Køjesenge, madrasser og dyner meldes udsolgt i tyske og svenske IKEA-varehuse, skriver BloomBerg News.

»Hvis situationen fortsætter, forventer vi, det bliver vanskeligt at følge med og opretholde tilstrækkelig forsyning,« siger Josefin Thorell, som er talskvinde for Ikea.

Lokale myndigheder har hentet hjælp hos IKEA, som har leveret materielle ting, der kan hjælpe de mange flygtninge med at holde sig varme og få en god nats søvn.

Sverige og Tyskland er blandt favoritdestinationerne, når flygtningene skal vælge, hvor de vil søge om asyl. Indtil videre har Sverige modtaget 120.000 flygtninge, og der er en forventning om, at det tal kan komme op på 190.000. I Tyskland antager man, at der kan komme over 800.000 flygtninge i 2015.