IKEA fordobler milliard-investering i grøn energi

Møbelgiganten IKEA vil fordoble sine investeringer i vindmølleparker og solcelleanlæg til fire milliarder dollars, svarende til 23 milliarder kroner.

Arkivfoto. IKEA vil fordoble dets investeringer i vedvarende energi for at spare på energiforbruget som varehuset fortsat udvider verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER PON
Det skriver Bloomberg.

Det svenske varehus fordobler investeringerne i grøn energi for at kunne nedbringe omkostningerne, så IKEA har råd til fortsat at ekspandere og bygge nye varehuse rundt omkring i verden, fortæller Mikael Ohlsson, adm. direktør i IKEA Group til Bloomberg.

"Jeg forudser, at vi fortsat vil øge vores investeringer i vedvarende energi. Og ser man på, hvor hurtigt vi udvider vores værdifulde kæde, så vil vi højst sandsynligt fordoble vores investeringer en gang til efter 2015," siger Mikael Ohlsson.

IKEA har planlagt, at 100 procent af den energi, som alle dets butikker og underleverandører forbruger, skal komme fra vedvarende energikilder i 2020. Varehuset ejer 250.000 solcellepaneler, især i USA, og har også investeret i 126 vindmøller i Europa til at dække 34 procent af energiforbruget.

De vedvarende energi-kilder er de seneste par år blevet langt mere omkostningseffektive, da prisen på solceller og vindmøller er faldet, ifølge Bloomberg.

Investeringer i vedvarende energi er nødvendige for IKEA, som vokser år for år med flere og flere varehuse. De skal reducere omkostningerne for at kunne fortsætte det samme væksttempo, og her er den vedvarende energi en vigtig faktor.

Tilbage i oktober meldte IKEA ud, at varehuset ville fordoble deres investeringer i vindmølleparker og solcellepaneler til to milliarder dollar for at få dækket 70 procent af deres energiforbrug inden 2015. Fire måneder senere har IKEA nu fordoblet de grønne investeringer endnu en gang.

IKEA har ligeledes udvidet sit produktsortiment for at give deres kunder mulighed for at leve "grønnere". Det gør de gennem sortering af skrald, fokus på vandforbrug og nedskæring af energiforbrug.

"For tiden har vi først og fremmest fokus på hjemmets mange måder at genbruge på," siger adm. direktør i IKEA Group, Mikael Ohlsson til Bloomberg og siger, at IKEA for eksempel tester mulige solcellepanelsløsninger for kunder i Storbritannien.