IKEA Danmark: Ingen fyresedler her

IKEA-stifter Ingvar Kamprad varsler flere fyringer i møbelgiganten. Men det bliver ikke i Danmark, lyder meldingen fra de danske møbelhuse.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det kan godt være, at IKEA sælger billige møbler, og derved ikke er hårdt ramt af konjunkturnedgangen. Men selv ikke møbelgiganten kan gå uskadt gennem finanskrisen.

Det siger IKEA-stifteren Ingvar Kamprad i et stort interview med Dagens Industri i dag.

Her varsler han flere fyringer, foruden de 5000, der allerede er blevet opsagt fra virksomheden.

Men det bliver ikke i Danmark. Her er man tværtimod på ansættelsesjagt, lyder det fra Lene Gaarde, der er kommunikationsansvarlig i IKEA Danmark.

600 nye jobs i DK
”Jeg sikker på, man også fremadrettet vil se en positiv vækst i IKEA Danmark. Nok har vi en mere afdæmpet vækst i øjeblikket, men som omsætningen er på nuværende tidspunkt, og set i lyset af, at vi til november åbner et nyt, stort varehus i Odense og til næste år et nyt varehus i Aalborg, ser vi lyst på fremtiden,” skriver kommunikationschefen i en meddelelse, hvor det understreges, at de nye varehuse betyder, at IKEA Danmark skal ansætte nye medarbejdere.

IKEA-stifteren Ingvar Kamprad siger i interviewet med Dagens Industri, at nedgangstiderne er en gylden mulighed for Ikea, der i hans optik har brug for stramme op, og ”fokusere på at blive bedre over for kunderne,” frem for at ekspandere.

”Prognoserne viser, at vores marginaler og overskud falder i år. Det beviser, at vi har været for slappe i forhold til at tage hånd om vores eksisterende varehuse. Jeg har længe forsøgt at advare om at vi har haft et overdrevet fokus på ekspansion, og nu har ledelsen valgt at slå bremserne i og mindske antallet af nyetableringer,” siger Kamprad til Dagens Industri.

I Danmark fortsætter IKEA dog væksten lidt endnu, og åbningen af varehusene i Odense og Aalborg forventes at skabe henholdsvis 350 og 300 nye job.