IKEA belønner loyale ansatte med 750 mio. kr.

Med inspiration fra IKEAs grundlægger, Ingvar Kamprad, vil forretningskæden hvert år tildele medarbejderne et bidrag til pensionsopsparingen. I år ligger beløbet på 100 millioner euro.

Ikea har valgt at takke sine medarbejdere med et pengebeløb. Beløbet vil blive fastsat hvert år. I år ligger det på 100 millioner euro.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

»Tack!«. Det er navnet på IKEAs nye loyalitetsprogram, der giver fuldtids- og deltidsansatte et ekstra bidrag til deres pensionsopsparing, hvis de har arbejdet i virksomheden i fem år.

Der er i år sat 100 millioner. euro - eller knap 750 mio. kr. - af, der skal fordeles i alle de lande IKEA er til stede i.

IKEA har blandt andet valgt at oprette programmet for at danne langsigtede relationer til medarbejderne.

»Hos IKEA spiller alle, uanset stilling, en vigtig rolle i vores fortsatte vækst. Vi værdsætter vores medarbejdere højt og arbejder på at opbygge langsigtede relationer til alles fælles bedste. Med Tack! ønsker vi at vise vores påskønnelse og taknemmelighed over for medarbejderes loyalitet og bidrag til IKEAs succes,« fortæller Charlotte Brovil, HR-chef hos IKEA Danmark.

Initiativet er inspireret af IKEAs grundlægger Ingvar Kamprad. Han har et ønske om, at alle led i foretagendet skulle mærke IKEAs succes. Det prøver nu virksomheden nu at leve ud. 

»Vi tror på vores medarbejdere, og vi ønsker at støtte dem i deres aktive år i IKEA, men også når de går på pension. For IKEA handler det om at være en så god arbejdsplads som muligt, og med de to nye programmer, One IKEA Bonus og Tack!, har vi nu en samlet lønpakke, der er med til at afspejle dette,« siger Charlotte Brovil.

IKEA har cirka 140.000 ansatte over hele verden. IKEA oplyser ikke, hvor mange af dem, der får del i loyalitetspuljen.