IKEA-ansatte får over 700 mio. kr. i julegaver

IKEA-ansatte - lige fra kassemedarbejdere til topdirektører verden over - modtager hver omkring 12.000 kr. i ekstra pension.

Foto: Jacky Naegelen

11.700 kr. så meget får hver fuldtidsansat med mere end fem års anciennitet i IKEA som belønning for deres loyalitet og indsats.

På globalt plan bliver der i år fordelt 96 mio. euro eller cirka 714 mio kr. til medarbejdernes pensionsopsparinger via loyalitetsprogrammet Tack!. IKEA-ansatte verden over får således hver et beløb svarende til 11.700 kr.

Det er et led i selskabets bonusprogram, der startede med indbetaling i 2014. Ordningen bygger på, at gruppen har nået sit mål i 2017. Pengene bliver ikke sat ind på medarbejdernes lønkonto, men på deres pensionskonto.

»Vi vil gerne sige tak til de mange loyale medarbejdere, der hver dag er med til at gøre IKEA bedre. Med loyalitetsprogrammet kan vi give et skulderklap til de medarbejdere, der bliver og udvikler sig sammen med IKEA igennem deres arbejdsliv,« siger HR-chef i IKEA Danmark, Teresia Palm.

Den ekstra pensionsindbetaling er det samme beløb for alle fuldtidsansatte uagtet afdeling, stilling og lønniveau, mens de deltidsansatte får et beløb, der bliver regnet ud efter antal arbejdstimer.

Så det er lige fra kassemedarbejderne til topchefen for IKEA Danmark, der i år får 11.700 kr. indsat på pensionskontoen. Det samme er tilfældet i IKEA i andre lande.

Siden Tack blev introduceret for fire år siden, er mere end 3,8 milliarder kr. blevet afsat til loyalitetsprogrammet. En forudsætning for, at programmet kan finansieres, er, at IKEA Group når sine målsætninger.

IKEA har næsten 2.600 ansatte i Danmark. I sidste måned eller i januar fik eller får omkring 2.000 medarbejdere i varehusene i Taastrup, Gentofte, Odense, Aalborg og hovedkontoret, der har været ansat i mere end seks måneder udbetalt en såkaldt resultatbaseret bonus.

Størrelsen af bonussen afhænger af, hvordan den enkelte medarbejders enhed har nået sine mål. Der udbetales et tocifret millionbeløb i bonus. Den enkelte medarbejder får fra 18 procent af en månedslån til lige godt en månedsløn.

Ved udgangen af august havde IKEA 355 varehuse og 149.000 ansatte over hele verden.