IKEA-annonce vækker opsigt: Tis på denne annonce – »Det kan ændre dit liv«

Den svenske møbelgigant trækker internationale overskrifter med ny annonce, hvor gravide kunder kan få rabat på tremmesenge – ved at tisse på annoncen.

Arkivfoto: IKEA Fold sammen
Læs mere
Foto: REMKO DE WAAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En yderst opfindsom reklame fra IKEA fungerer både som graviditetstest og som et tilbud.

Annoncen i det svenske magasin Amelia beder kvindelige læsere om at tisse i et særligt afmærket felt i bunden. Hvis vedkommende er gravid, får hun familierabat på produktet – en tremmeseng. Den nedsatte pris dukker op med rød skrift, hvis graviditetstesten er positiv.

»At tisse på denne annonce kan ændre dit liv,« lyder det som overskrift på annoncen, der giver cirka 50 procent rabat til gravide kunder.

Historien blev først fortalt af Adweek onsdag og har siden nået medier som Guardian og CNBC med overskrifter som »IKEA inviterer kunder til at tisse på denne reklame« og »IKEA-reklame er også hjemme-graviditetstest«.

Det er det svenske reklamebureau Åkestam Holst, der står bag den nye reklame. De har tidligere vakt opsigt med en reklame med et skilt par, og vandt i 2017 Adweeks pris som årets reklamebureau.

Reklamen blev skabt i samarbejde med Mercene Labs, der ifølge Guardian har forklaret, at de har brugt graviditetstest-feltet som startpunkt, hvorefter den samme teknologi opdager antistoffer, der binder til graviditetshormonet hCG – og det får farven til at skifte.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra IKEA til den nye reklame, men over for CNBC siger talsmanden Magnus Jakobsson, at man ikke behøver aflevere reklamen med urin på i en af IKEAs varehuse for at få rabatten – man skal bare blive medlem af IKEAs family club. Talsmanden Patrik Nygren-Bonnier forklarer over for CNBC, hvorfor IKEA nu vil have kunder til at tisse på reklamer:

»Hverdagslivet kan til tider være kedeligt, men det indeholder også magiske livsændrende øjeblikke. Vi vil være der, når de sker, og igennem »hvor livet sker«-kampagnen tager vi den idé hele vejen. Hvad kunne passe bedre på det end øjeblikket, hvor man skaber liv?«

Se på videoen her, hvordan det foregår.