IKEA åbner ny varehusmodel i Sverige og Norge

IKEA indfører ny varehustype i Sverige og Norge, der skal gøre det nemmere og bedre for deres mange kunder. Men Danmark må kigge med misundelige øjne over på de nordiske naboer.

Foto: Jacky Naegelen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IKEA stepper op. De store IKEA-varehuse, der er fyldt til randen med de svenske møbler, køkkenelementer og nips bliver suppleret med en ny varehusmodel. IKEA kalder det nye varehus for »pick-up point«. Allerede nu findes de såkalde pick-up points i Sverige, Norge, England og Spanien, men Danmark må undvære.

Pick-up points kommer i to forskellige formater. Nogle af dem er ligesom et normalt IKEA-varehus bare med et langt mindre sortiment og kun med de mindre produkter – altså de produkter, der hører til impulskøbene. Og andre er rent pick up – det vil sige opsamlingssteder, hvor du henter de varer, som du har bestilt på nettet.

Den nye varehustype er en af de største ændringer i IKEAS 73-årige historie. Og det er bl.a. et forsøg på at øge indtægterne til 50 milliarder euro i 2020.

Til Financial Times siger IKEAs direktør Peter Agnefjäll:

»Vi prøver hele tiden at interagere med kunderne på en måde, der passer dem. Hvor det tager os hen, ved vi ikke.«

Danmark får Klik og hent

I stedet for pick-up point indfører IKEA i Danmark en ny service, der hedder »Klik og Hent«. Det betyder, at du vil kunne bestille en sofa på nettet og hente den selv i et IKEA-varehus. For i dag kan du ikke selv hente dine IKEA-varer, det bliver leveret. Enkelte varehuse har testet det af i andre lande, men det er først nu, at det bliver lanceret.

»Klik og Hent er ikke et nyt fænomen i detailhandlen, men det er nyt, at IKEA introducerer denne service. Vi arbejder hele tiden med at forbedre kundeoplevelsen i IKEA og tilbyde de produkter og services som vores kunder efterspørger,« siger IKEA Danmarks kommunikationsansvarlige Tina Lindharth.

Konceptet bliver først indført i Odense for at se, hvordan kunderne tager imod det.

»Når vi har erfaring fra Odense, er planen, at vi skal implementere servicen i de andre varehuse. De jyske bliver de første, og bagefter kommer det til Taastrup og Gentofte, hvis alt går godt,« forklarer hun.