Icepower kan indbringe 300 mio. kr.

Bang og Olufsen står over for et frasalg af teknologiselskabet Icepower, og det kan formentlig indbringe omkring 300 mio. kr.

Bang & Olufsen, i Struer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank over for Ritzau Finans. Han understreger dog, at det er svært at vurderer værdien, idet ikke alle tal for Icepower-forretningen er offentligt kendte.

»Min vurdering er, at Icepower er en division med en relativ høj overskudsgrad, og det bør også give sig udtryk i, at selskabet kan få en fornuftig salgspris, selv om det er et relativt lille selskab med en omsætning på måske 100 mio. kr.«

»Jeg tror, det ikke er utænkeligt, at vi kommer til at se et frasalg, der måske ligger på omkring 300 mio. kr. på gældsfri basis i B&O,« vurderer Morten Imsgard.

De penge vil lune hos selskabet, der er i en tid, hvor det har brug for at øge investeringerne i den tilbageværende forretning i form af blandt andet produktinnovation, markedsføring og butiksopgraderinger, påpeger senioranalytikeren.

Hvis man spørger ham, så har Struer-virksomheden valgt den helt rette strategi, ud fra den situation selskabet står i.

»Hvis vi havde haft et B&O i topform, så tror jeg hverken, at de havde solgt Automotive eller Icepower. Men det er typisk sådan, at når selskaber er pressede over længere tid, så bliver de nødt til at definere deres kernekompetencer og områder, hvor de kan bygge en fremtidig forretningsmodel på,« forklarer Morten Imsgard og tilføjer, at selskabet nu køber sig ekstra tid til at vende udviklingen i kerneforretningen.

Han tror, at en mulig køber af Icepower-divisionen skal findes i form af en kapitalfondskøber eller en industriel køber, der i forvejen har audio og teknik inde på nært hold.

Det forestående frasalg af Icepower-forretningen sikrer dog ikke ubetinget Struer-virksomhedens selvstændige overlevelse fremadrettet.

»Det er stadig ikke utænkeligt, at B&O når til den erkendelse, at det er for småt til at konkurrere i en teknologi-præget industri, hvor kravene til produktinnovation og volumesalget er meget store for at overleve. Det er ikke endegyldigt fri af problematikken, der ligger i, at selskabet stadig har brug for at vokse forretningen rigtig meget, hvis det på den lange bane skal overleve i et hårdt marked,« siger Morten Imsgard.

B&O frasolgte tidligere på året Automotive-divisionen til Harman International. Selskabet modtog et netto provenu fra transaktionen på 1130 mio. kr. Fremadrettet sikrede selskabet sig en årlig minimumsbetaling på 12,7 mio. kr. i en 20-årig periode startende fra regnskabsåret 2017/18.