Icelandair underskriver lønaftale og strejke udskydes

En strejke er blevet udskudt for Icelandair, efter at det islandske luftfartsselskab har underskrevet en lønaftale med landets forening for flymekanikere (FVFI).

Arkivfoto: En strejke er blevet udskudt for Icelandair, efter at det islandske luftfartsselskab har underskrevet en lønaftale med landets forening for flymekanikere (FVFI). Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters gælder lønaftalen indtil den 31. december 2019. Den skal nu præsenteres for medlemmerne af FVFI, der herefter skal stemme om, hvorvidt aftalen skal accepteres. Dermed er strejken blevet udskudt, indtil afstemningen er gennemført.

Mandag skrev nyhedsbureauet, at halvdelen af Icelandairs flyvninger var aflyst på ugens første dag, da medlemmer af den islandske forening for flymekanikere strejkede som følge af en forhandlingskonflikt vedrørende løn.

»Normalt flyver vi med omkring 10.000 passagerer om dagen, og nu flyver vi omkring halvdelen af vores planlagte flyvninger,« udtalte en talsmand fra Icelandair mandag ifølge Reuters.

/ritzau/FINANS