ICE: Landsdækkende 3G med 40 master

ICE.net udbygger sit 3G-netværk i Danmark og er snart klar med 14 Mbit/s.

Mere fart på netforbindelserne og større udbredelse vil skabe masser af nye arbejdspladser i Europa, mener den europæiske telebranche, som nu skubber til EU. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ice.net vil i løbet af sensommeren fordoble antallet af master i Danmark, så de går fra 20 til 40 master. Til sammenligning bruger Telia godt 2.000 master, vurderer René Kappelgaard, Manager Customer Relations hos Ice.net.

Årsagen til, at Ice.net kan nøjes med så få master, skyldes, at deres netværk kører på 450 Mhz-frekvens, samme teknik som anvendes i såvel USA og Asien. Ice.net fortsætter udrulningen af flere master i 2011.

Anden type teknologi

"Ice.net adskiller sig fra andre lignende tjenester på markedet, fordi vi bruger en anden type teknologi med meget længere rækkevidde. Derfor kan vores kunder være online, ikke kun i byerne, men også i yderområderne hvorfor det er ideelt til bil, båd og campingvogn," forklarer René Kappelgaard.

Ice.net kører med hastigheder på op til 3,1 Mbit/s og forventer inden længe at kunne præsentere 14 Mbit/s.

Selskabet dækker 98 procent af landet samt 120 kilometer ud på havet, oplyser Ice.net til Mobil.

Ice.net forventer også at være klar med IP-telefoni sidst i 2010 eller starten af 2011.

Gratis i Norge og Sverige

Udover at basere sig på en netværksteknik, der kræver færre master, så tilbyder Ice.net også gratis roaming i både Norge og Sverige. Det betyder, at man kan surfe på nettet i både Norge og Sverige med Ice.net uden at skulle bekymre sig om prisen:

"Vi er rigtig interessante for transportbranchen og alle de danskere, der har sommerhus i Norge eller Sverige", lyder der fra René Kappelgaard.

Ice.net ejes for 65 procents vedkommende af Access Industries, mens EnergiMidt har 35 procent. Selskabets net dækker 90 procent af Sverige med 3G og 91 procent af Norge. Ericsson Nortel står bag udbygningen af netværket.

Læs mere om mobiltelefoner og mobilmarkedet her