Icahn kvidrer om Apples pengetank

Den kendte investoraktivist Carl Icahn viser igen sin magt over aktiemarkedet og taler for anden gang selveste Apple-aktien højere.

Foto: Chip East. Investoraktivist Carl Icahn.
Læs mere
Fold sammen
Carl Icahn tweetede igen torsdag aften - denne gang om planerne om en middagsaftale med Apples topchef Tim Cook. Middagen ventes til september, og Tim Cook er med på ideen om et tilbagekøbsprogram. "Hvad, der vil blive diskuteret, er omfanget", kvidrede Icahn ifølge flere amerikanske medier.

Meldingen lagde ifølge CNN Money efterfølgende omtrent 4 mia. dollar til Apples markedsværdi i de sidste 30 minutters handel. Under tweetet var aktiehandelen på Nasdaq-børsen stoppet på grund af tekniske problemer. Apple sluttede 0,1 pct. højere i 502,96 dollar. Inden tweetet var prisen 499 dollar.

Apple har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger at returnere 100 mia. dollar til aktionærerne frem til udgangen af 2015. Det skal ske via aktietilbagekøb samt kvartalsvise udbytter på 3,05 dollar pr. aktie. Icahn mener derimod, at Apple har plads til at udbetale 150 mia. dollar her og nu ved samtidig at optage gæld. Det fortalte han for nyligt til Reuters.

Det er anden gang inden for den seneste halvanden uge, at Carl Icahn sender Apple-aktien til vejrs via sine tweets. I sidste uge blev Apples markedsværdi løftet med 12,5 mia. dollar umiddelbart efter, at Icahn tweetede, at han over de seneste måneder har købt en betydelig mængde aktier i Apple.

Hvor mange er ikke kommet frem, men ifølge CNBC estimeres værdien af aktieposten at overstige 1 mia. dollar.

Carl Icahn, der er kendt for at kæmpe med næb og kløer for at få sine finansielle kunstgreb gennemført i sine investeringsmål, har siden sin første udmelding på Twitter kunnet glæde sig over, at Apple-aktien er steget sammenlagt 7,6 pct. til 502,96 dollar. Aktien handler tilmed nær højeste niveau, siden selskabets kvartalsregnskab skuffede investorerne i januar.

/ritzau/FINANS