IC Group giver ekstraordinær gave til aktionærerne

Modehuset sender 100 millioner kroner i udbytte til aktionærerne efter et kvartalsregnskab, der ellers ikke overgår forventningerne.

IC Group fastholder forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Modehuset IC Group fastholder forventningerne til regnskabsåret efter første kvartal af det forskudte regnskabsår. Omsætningen for kvartalet lyder på 828 mio. kroner, end fremgang på blot én procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det dækker over en stigning i de tre såkaldte premium brands med 7 procent, mens ikke-kerneforretnignen faldt 17 procent. Resultat af primær drift blev 141 mio. kroner, hvilket er en lille forbedring i forhold til sidste år. Selskabet fastholder samtidig forventningen til en omsætning "højere end 2013/2014", hvor omsætningen var på 2.563 mio. kroner.

Mere interessant for aktionærerne er det, at IC Group sender 100 millioner kroner i aktieudbytte. Det kommer især stifteren af IC Companys, Niels Martinsen, og datteren, Emilie Martinsen, til gode gennem deres investeringsselskab Friheden Invest A/S, der har en ejerandel af IC Companys på 42 procent.

Blandt de tre premium brands har Tiger of Sweden klaret sig bedst med en vækst på 7 procent til 269 mio. kroner, primært via markederne i Norden og Centraleuropa. Peak Performance så en vækst på tre procent, mens By Malene Birger steg 6 procent - igen størstedelen i Norden.