IC Companys jagter vækst med slankere ledelse

IC Companys' koncerndirektion er reduceret til to mand, ifølge CEO Mads Ryder for at sætte fokus på driften og samarbejde på tværs af brands.

Mads Ryder designer sin egen ledelsesstruktur i IC Companys, blandt andet for at øge væksten på Premium-markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchef Mads Ryder og finansdirektør Rud Trabjerg Pedersen danner fremover parløb i IC Companys' koncerndirektion. Topchefen har ryddet op i ledelsen for at øge væksten på Premium-markedet.

Efter en omrokering i ledelsen udtræder Peter Fabrin og Anders Cleemann af direktionen for at koncentrere sig om henholdsvis the Original Group og Peak Performance. I samme ombæring forlader den hidtidige chef for Peak Performance, Henrik Bunge, koncernen på grund af modstridende opfattelse af strategien i forhold til Ryder.

»Jeg har valgt at flytte lidt rundt på møblerne. Det er ligesom, hvad der passer mig bedst. Min forgænger gjorde det på den måde, der gjorde det nemmest for ham. Jeg tror, at vi når det, vi skal nå, ved at gøre det på den her måde,« siger Mads Ryder.

Mere konkret handler omrokeringerne i IC Companys' ledelse om at fokusere på driften.

»Vi skal have fokus på implementering og eksekvering. Det er det, jeg designer organisationen til nu. Jeg får den direkte reference fra vores Premium-brands. Det er for i højere grad at arbejde i et team på tværs af organisationen, hvor jeg er en del af eksekveringen sammen med brand-lederne,« siger topchefen.

Fremover vil alle tre Premium-brands således referere direkte til CEO Mads Ryder.

Med organisationsændringen får IC Companys en fladere beslutningsstruktur, som Mads Ryder håber vil give mulighed for øget vækst på Premium-markedet, som også hidtil har været det område med mest vækst.

»Jeg vil fokusere det meste af min tid på vores Premium-brands, for det er der, jeg ser det største vækstpotentiale,« siger han.

IC Companys Premium-brands består af Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance.

IC Companys resultet efter skat i 2012/13 lød på knap 6 millioner kroner - mod 90 millioner året før. Omsætningen steg 1 procent fra 3,29 milliarder til 3,31 milliarder kroner - et resultat, selskabet ikke var tilfreds med.

Ændringerne i koncerndirektionen påvirker ikke resultatforventningerne til indeværende regnskabsår, meddeler koncernen.

IC Companys omfatter ud over de tre premiumbrands Tiger of Sweden By Malene Birger Peak Performance også mellemmarkedet med InWear, Part Two, Matinique og Soaked in Luxury samt lavprismærket Saint Tropez. IC Companys ejer også andele i Designers Remix.

Læs også: "Analyse af 40 modeselskaber"