IC Companys drift skuffer svagt i første kvartal

Det børsnoterede modehus IC Companys er kommet gennem det første kvartal i sit nye regnskabsår med et uændret salg og en lavere indtjening end sidste år.

Mads Ryder blev sat ind på pladsen som direktør i IC Companys for at styre tøjkoncernen mod øget indtjening. Tidligere stod han for at rydde op i butikken hos Royal Copenhagen, hvor han fik vendt porcelænsfabrikken væk fra en konkurs.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været et turbulent år for IC Companys, der med et direktørskifte har gjort sig klar til en ny start. 

Regnskabsårets første kvartal viser et billede af en lidt vanskelig begyndelse for modehuset. Omsætningen i kvartalet har stået i stampe på 1.052 mio. kr.
  
Virksomheden har haft et nettoresultat, der ligger på 119 millioner kr. Det er fire millioner lavere, end sidste år. Og det samme gør sig gældende for driftindtjeningen på 159 mio. kr., der er mere end seks millioner lavere end for et år siden.

IC Companys fastholder imidlertid forventningerne til regnskabsåret. 

Der er blevet ryddet op i foretagendet siden porcelænsmanden Mads Ryder overtog direktørstillingen fra Niels Mikkelsen den 1. august. han har lagt en ny strategi for tøjkoncernen, der skal få indtjeningen til at vokse. 
 
Mads Ryder har også tidligere givet udtryk for planer om at ekspandere. Det er især mærkerne By Malene Birger, Peak perfomance og Tiger of Sweden, han mener har stort potentiale til at sprede sig ud til andre markeder i verden. Især Asien er i søgelyset. 
 
Det er også de tre mærker, der ved sidste regnskabsår viste de bedste resultater. Derfor ligger hovedfokuset også på dem. 

IC Companys solgte tidligere på året mærkerne Cottonfield og Jackpot til Coop. De to mærkers omsætning faldt, og det gav kun negative resultater til driftsresultatet. Der var derfor behov for en trimning.