IBMs cloud- og kunstig intelligens-aktiviteter skuffer igen

Foto: FOCKE STRANGMANN. Arkivfoto. IBM's investeringer i bl.a. kunstig intelligens har ikke kunnet øge indtægterne samlet set.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske IT-gigant IBM havde en kvartalsomsætning i andet kvartal, der var lavere end ventet . Det viser selskabets regnskab, der blev offentliggjort efter børstid tirsdag.

Væksten i virksomhedernes højmarginale aktiviteter, der omfatter »cloud computing« og kunstig intelligens, har endnu ikke været i stand til at udligne de udgifter, som den ændrede strategi har påført virksomheden i skiftet fra traditionelle PC-produkter til mere avancerede aktiviteter med sigte på »skyen«.

Omsætningen løb op i 19,3 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet en omsætning på 19,5 mia. dollar.

Omsætningen fra de nye initiativer, som IBM kalder »strategiske imperativer«, steg 5 pct. i andet kvartal.

Analytikere har udtrykt bekymring over, at IBMs aggressive investeringer på områderne ikke har kunnet øge indtægterne samlet set.

Omsætningen i IBMs teknologitjenester og cloudplatformsvirksomhed - der er IBMs største - faldt 5,1 pct. til 8,4 mia. dollar. Analytikere havde i gennemsnit ventet 8,6 mia. dollar ifølge data fra Factset.

Omsætningen i andre aktiviteter som software, hardware og konsulenttjenester var også vigende.

IBMs nettoresultat faldt knap 7 pct. til 2,33 mia. dollar i kvartalet, mens det justerede overskud per aktie var 2,97 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 2,74 dollar per aktie.

Investorerne sendte IBM-aktien 2,8 pct. ned i eftermarkedet efter en stigning på 0,7 pct. i den ordinære handel.

/ritzau/FINANS