IBM: Vi fyrer ikke 110.000

Rygter om verdens største fyringsrunde er ikke rigtige, fastslår IT- og konsulentgiganten IBM. Men investorerne syntes faktisk godt om muligheden.

Hver fjerde medarbejder i IBM skal ikke fyres, siger selskabet. Investorerne syntes dog godt om tanken og lod IBM-aktien stige. Arkivfoto: Brendan McDermid, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IBM benægter, at verdens største fyringsrunde med over 110.000 afskedigelser er på vej.

Den amerikanske IT- og konsulentgigant har ikke kategorisk afvist det amerikanske magasin Forbes' rapport om en kæmpe fyringsrunde, hvor omkring 26 procent af den samlede medarbejder skulle siges op, men har derimod kraftigt antydet, at den var upræcis.

»Det rygte har ikke hold i virkeligheden. En fyringsrunde af det enorme omfang er ikke på vej i IBM,« skriver Benedicte Strøm, IBMs danske kommunikationsdirektør, til Berlingske.

Planen går ifølge Forbes under navnet »Project Chrome« og skal være et led i omstillingen fra tung hardwareproduktion til øget brug af netbaserede tjenester og ditto software.

IBM-talsmand Ian Colley siger til nyhedsbureauet Associated Press, at spekulationerne er »dumme« og »latterlige«, fordi IBM »stadig giver et stort overskud«.

Investorerne syntes imidlertid godt om en mulig sparerunde i den størrelse, som ville svare til alle, der bor i Vejle Kommune. IBM-aktien steg med fire procent, da rygtet kom frem.

IBM havde ved udgangen af 2013 i alt 431.212 ansatte, og selskabet fik i januar 2012 ny topchef, Virginia Rometty.

»IBM har tidligere annonceret afskedigelser som led i den tranformation, som virksomheden befinder sig i - men det er i et helt andet undseeligt omfang. Og faktisk ansatte IBM 45.000 medarbejdere sidste år og har lige nu 15.000 jobopslag inden for de nye fokusområder; Cloud, Analytics, Mobile, Social og Security,« lyder det fra Benedicte Strøm.