IBM-topchef stopper, afløser kommer fra Gazprom

Den udskældte danske IBM-topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, forlader jobbet. Hans afløser er fundet i det russiske olieselskab Gazprom.

Lars Mikkelgaard-Jensen stopper som øverste chef for den danske del af IBM efter 11 år spidsen for IBM. Han fortsætter i en anden rolle hos den amerikanske it-gigant, fremgår det af en pressemeddelelse.“Det har været et privilegium at stå i spidsen for IBM Danmark gennem de seneste 11 år, men det er nu på tide at fortsætte min IBM-karriere i et nyt job," udtaler Lars Mikkelgaard-Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Mikkelgaard-Jensen stopper som øverste chef for den danske del af IBM efter 11 år spidsen for IBM. Han fortsætter i en anden rolle hos den amerikanske it-gigant, fremgår det af en pressemeddelelse.

“Det har været et privilegium at stå i spidsen for IBM Danmark gennem de seneste 11 år, men det er nu på tide at fortsætte min IBM-karriere i et nyt job," udtaler Lars Mikkelgaard-Jensen

IBM fik under Lars Mikkelgaard-Jensen hård kritik for selskabets rolle i den såkaldte Se & Hør-sag. Her var IBM underleverandør til Nets, og det lykkes en ansat i IBM  i en årrække at levere fortrolige kreditkortinformationer om kendte og kongelige og solgte dem til ugebladet Se og Hør. Det har tidligere fået Nets-chef Bo Nilsson til at rette en udsædvanlig hård kriitk mod IBMs danske selskab.

Lars Mikkelgaard-Jensen fortsætter som formand for bestyrelsen i IBM Danmark. Han overdrager den daglige ledelse til Lars E. Clausen, der kommer fra en stilling som global chef og CEO for Gazprom Retail med base i  London. Lars E. Clausen har tidligere været koncerndirektør i Dong Energy med ansvar som adm. direktør for Salg og Distribution. Frem til 2006 bestred han en lang række lederjobs inden for Shell-gruppen - herunder var han adm. direktør for Dansk Shell fra 1999-2003.

Lars E. Clausens overtager løbende ansvaret for IBM Danmark frem til udgangen af februar 2015. Lars Mikkelgaard-Jensen fortsætter i IBM i en rolle som global, executive lederrolle med base i Danmark. Lars Mikkelgaard-Jensen vil fremover rapportere direkte til IBM's globale ledelse og fortsætter samtidig som arbejdende bestyrelsesformand for IBM Danmark.

»Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke Lars Mikkelgaard-Jensen, der i over et årti har tegnet IBM Danmark, har ledet virksomheden med stor integritet og sikret et godt samarbejde med vores kunder. Det glæder mig samtidig, at vores nye direktør i Danmark Lars E. Clausen har mulighed for at trække på Lars Mikkelgaard-Jensens erfaring, da sidstnævnte fortsætter som bestyrelsesformand for IBM Danmark," udtaler Guido Bartels, adm. direktør, IBM Nordic, i meddelelsen.

Lars Mikkelgaard-Jensen bliver som formand for DI.