IBM-topchef: Det var ikke muligt at sige mere

IBMs topchef følte ikke, at han kunne ikke bidrage med nyt i debatten, der opstod efter Se og Hør-sagen. Derfor forholdt han sig tavs, siger han i det første interview, efter at sagen brød ud.

Lars Mikkelgaard-Jensen, chef for IBM i Danmark, bryder nu tavsheden i Aller-sagen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Mikkelgaard-Jensen, chef for IBM i Danmark, havde ikke mere at tilføje til den meget omtalte Se og Hør-sag, mens debatten var allerhedest.

Men Lars Mikkelgaard-Jensen udtaler sig nu om sagen for første gang, fordi samarbejds­partneren Nets offentligt kritiserer det amerikanske selskab.

»Undervejs, hvor sagen udviklede sig, var det ikke muligt at komme med mere, end vi gjorde. Selv om jeg ikke har været ude personligt, har vi været ude med kommentarer løbende undervejs. Jeg har selvfølgelig været inde over det, som vi sendte ud, men der var ikke mere at sige på det tidspunkt,« siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

IBM er i gang med en intern undersøgelse, men om den bliver offentliggjort, har IBM-chefen ikke afgjort endnu. Han understreger, at sagen er meget trist for IBM.

»Det er ikke rart at have, hvad der ser ud til at være en medarbejder, som har misbrugt sin adgang. Det er bestemt noget, vi rigtigt gerne havde været foruden,« siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Undrende iagttagere

Flere iagttagere har de seneste måneder undret sig over IBMs tilbageholdenhhed. En af dem er Peter Kruse, der er IT-ekspert hos sikkerhedsvirksomheden CSIS:

»Man kunne savne engagement fra IBMs side i hele forløbet. Både da sagen begyndte at rulle, men også efterfølgende. Udefra er det tydeligt, at Nets har løbet stærkt, efter at sagen kom frem, og har forsøgt at gøre noget. Vi har intet hørt fra IBM. Er det overhovedet trængt ind hos IBM, hvor slem denne sag er?«

Peter Kruse understreger, at Nets også har en interesse i at skyde ansvaret fra sig.

»Man skal heller ikke være blind for, at dette kan være et forsøg på at fjerne fokus på deres egen rolle i Nets. Juridisk er ansvaret for kreditkortinformationerne Nets’ ansvar. Uanset om opgaven ligger hos en underleverandør,« siger Peter Kruse.