IBM skuffet over tilbagegang i kvartal

IT-teknologiselskabet IBM måtte se indtjeningen falde i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

- Vi er skuffede over vores præstation. Vi så en markant nedgang i september i kundernes købsadfærd, og vores resultater vidner også om en forandring i vores branche, som er uden sidestykke, udtaler topchef i IBM Ginni Rometty. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtjeningen fra IBMs fortsættende operationer landede på 3,5 mia. dollar efter skat mod 4,1 mia. dollar i tredje kvartal af 2013, en tilbagegang på 17 pct., oplyser selskabet i en meddelelse.

- Vi er skuffede over vores præstation. Vi så en markant nedgang i september i kundernes købsadfærd, og vores resultater vidner også om en forandring i vores branche, som er uden sidestykke, udtaler topchef Ginni Rometty i meddelelsen.

Hun hæfter sig dog ved, at selskabet har klaret sig pænt inden for strategiske vækstområder, der blandt andet er cloud computing og sikkerhed.

Samtidig bekræfter IBM, at selskabet har skilt sig af med sit forretningsområde inden for halvlederproduktion, Microelectronics OEM, hvilket nyhedsbureauet Bloomberg News rapporterede om tidligere mandag. Det giver IBM et engangstab på 3,3 mia. dollar netto, hvori indgår 1,5 mia. dollar, som IBM betaler Abu Dhabi-baserede Globalfoundries for at overtage chipproducenten.

Selskabet sænker desuden sine langsigtede indtjeningsforventninger, så der ikke længere ventes en driftsindtjening pr. aktie på mindst 20 dollar i 2015. Det oplyser IBM ifølge Bloomberg News på en telekonference i forlængelse af kvartalsrapporten.