IBM skuffer på den gode måde

Det går både bedre og dårligere for IBM, der rapporterede fald i omsætningen i første kvartal. Til gengæld har IBM forbedret sin indtjeningsmargin.

Foto: Torben Christensen, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kridsen kradser - men kun i overfladen. Sådan lyder den strammede version af det kvartalsregnskab, som giganten IBM fremlagde mandag. IBM har således måttet leve med et fald i omsætningen på godt og vel 11 procent - men til gengæld har virksomheden forbedret sin margin så meget, at resultatet kun faldt en enkelt sølle procent. Således skovlede IBM i årets første kvartal 2.3 milliarder dollars ind - imod 2,32 milliarder samme periode sidste år.

IBM omsatte for 21,71 milliarder dollars i kvartalet.

De senere år har IBM drejet strategien væk fra de meget hardwaretunge områder, og i stedet fokuseret på software og services. Hardware er underlagt en intens konkurrence, hvilket presser priserne og marginalerne i bund. Konkurrencen kommer blandt andet fra asiatiske producenter.

Selv om gårsdagens kvartalstal var opløftende midt i en krisetid, blev de alligevel overdøvet af den dårlige nyhed om, at opkøbet af Sun Microsystems var slået totalt fejl. Sun endte med at sælge sig selv til en helt anden bejler - nemlig Oracle, selv om IBM havde indikeret, at de var villige til at spytte godt i kassen for Sun, men i sidste ende valgte Suns bestyrelse altså at tage imod frieriet fra Larry Ellisons Oracle, der tilbød en anelse mere.