IBM planlægger verdens største fyringsrunde

Flere end 110.000 stillinger forsvinder hos et af de helt store IT-selskaber, som dermed slår sin egen fyringsrekord.

Mandag: I mandags gik der rygter om, at IBM var igang med at planlægge verdens største fyringsrunde - flere end 110.000 stillinger skulle forsvinde og de ville dermed slår sin egen fyringsrekord. IBM udtalte i tirsdags, at der ikke er hold i rygterne. Arkivfoto: Mauritz Antin, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største fyringsrunde er under opsejling, når IT- og konsulentgiganten IBM angiveligt vil skille sig af med over 110.000 medarbejdere.

Ifølge det amerikanske blad Forbes vil 26 procent af de i alt 430.000 ansatte i IBM i løbet af denne uge få at vide, at deres job forsvinder. I alt skal 111.800 blive ramt, forlyder det, selv om flere kommentatorer har udtrykt skepsis ved det meget store tal.

Det svarer til lidt flere, end der bor i hele Vejle, og vil dermed overgå den hidtidig største fyringsrunde nogen sinde, som var, da IBM i 1993 skar 60.000 stillinger bort.

Omstilling til nettet

Angiveligt skal langt størstedelen af stillingerne nedlægges i selve USA i planen, som går under kodenavnet »Project Chrome«. Fyringsrunden skal fremskynde IBMs omstilling til såkaldt »cloud computing«, hvor både softwareprogrammer og lagring af data sker gennem nettjenester snarere end på de enkelte computere, tavle-PCer eller telefoner, som folk arbejder med.

Den britiske TV-station Sky News har forgæves kontaktet IBM for at få en kommentar.

IBM blev stiftet i 1911 og har været kendt under kælenavnet Big Blue. I mange år var IBM verdens førende computerproducent. Den del blev i 2005 solgt til den kinesiske teknologigigant Lenovo, som også for nylig købte IBMs afdeling for mindre servere.

Ny dansk direktør

I dag leverer IBM tungere hardware samt forskellig software og infrastruktur  og driver en omfattende konsulentforretning. For et halvt år siden indgik IBM aftale med Apple om at sikre, at den vigtigste erhvervssoftware vil kunne fungere på Apple-udstyr.

Selskabet er et af de mest profitable i USA.

IBM Danmark udnævnte 6. januar Lars Erik Clausen til ny administrerende direktør efter Lars Mikkelgaard-Jensen, der rykker til en international post men bliver arbejdende bestyrelsesformand for IBM Danmark.