IBM nedjusterede trods hæderligt tredje kvartal

Den amerikanske it-koncern IBM kom ganske godt ud af tredje kvartal, men dampen kan næppe holdes oppe i den resterende del af året. Det fremgik af koncernens tredje kvartals rapport mandag aften efter amerikansk børstid.

Foto: JASON SZENES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IBM landede et overskud per aktie på 3,34 dollar i tredje kvartal, mens analytikernes forventninger lød på et overskud på 3,30 dollars per aktie, ifølge Bloomberg News' prognose-gennemsnit.

Omsætningen løb op i 19,3 mia. dollar, hvor estimatet fra analytikerne indikerede en omsætning på 19,6 mia. dollar.

Omsætningsnedgangen på 14 pct. er den fjortende kvartalsvise nedgang i salget i træk. Alene den stærke dollar resulterede i en reduktion i omsætningen på 9 pct., var indeholdt i delårsrapporten.

»Lige ved udgangen af kvartalet, så vi enden på salgscyklus'en for en række af vores transaktions-aktiviteter - blandt andet software - som er engangs køb og ikke tilbagevendende indtægter«, lød det fra finansdirektør Martin Schroeter.

IBM måtte bide i det sure æble og nedjustere forventningerne til hele året. Nu lyder estimatet på 15,25 dollar per aktie plus/minus 50 cent. Hidtil har IBM's prognose været på 15,75-16,50 dollar.

»Det vigtigste er, at vi ser resultater af vores investeringer i vores strategiske vækst, og vi ønsker at fastholde disse investeringer - ikke at sænk farten. Det har en indvirkning på indtjeningen«, forklarede Martin Schroeter.

IBM-aktier faldt 4,8 pct. i eftermarkedet.