IBM nedjusterede trods hæderligt tredje kvartal

Den amerikanske it-koncern IBM kom ganske godt ud af tredje kvartal, men dampen kan næppe holdes oppe i den resterende del af året. Det fremgik af koncernens tredje kvartals rapport mandag aften efter amerikansk børstid.

Foto: JASON SZENES.
Læs mere
Fold sammen

IBM landede et overskud per aktie på 3,34 dollar i tredje kvartal, mens analytikernes forventninger lød på et overskud på 3,30 dollars per aktie, ifølge Bloomberg News' prognose-gennemsnit.

Omsætningen løb op i 19,3 mia. dollar, hvor estimatet fra analytikerne indikerede en omsætning på 19,6 mia. dollar.

Omsætningsnedgangen på 14 pct. er den fjortende kvartalsvise nedgang i salget i træk. Alene den stærke dollar resulterede i en reduktion i omsætningen på 9 pct., var indeholdt i delårsrapporten.

»Lige ved udgangen af kvartalet, så vi enden på salgscyklus'en for en række af vores transaktions-aktiviteter - blandt andet software - som er engangs køb og ikke tilbagevendende indtægter«, lød det fra finansdirektør Martin Schroeter.

IBM måtte bide i det sure æble og nedjustere forventningerne til hele året. Nu lyder estimatet på 15,25 dollar per aktie plus/minus 50 cent. Hidtil har IBM's prognose været på 15,75-16,50 dollar.

»Det vigtigste er, at vi ser resultater af vores investeringer i vores strategiske vækst, og vi ønsker at fastholde disse investeringer - ikke at sænk farten. Det har en indvirkning på indtjeningen«, forklarede Martin Schroeter.

IBM-aktier faldt 4,8 pct. i eftermarkedet.