IBM lander Mærsk-kontrakt på 43 millioner

Det bliver IBM, der skal levere et omfattende internet-sikkerhedssystem til A.P. Møller-Mærsk - en ordre til en værdi af 7,5 mio dollars. Det sker kun få uger efter at A.P.-Møller Mærsk vragede IBM til en anden ordre.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun få uger efter at A.P Møller-Mærsk vragede IBM til en global udrulning af et økonomistyringssystem fra tyske SAP, er IBM nu igen kommet ind i varmen hos den danske rederigigant.

IBM og A.P. Møller-Mærsk har indgået en fem-årig kontrakt om levering af et såkaldt ISS - Internet Security System til en værdi af 7,5 millioner dollars - eller cirka 43 millioner kroner. Kontrakten er et lille plaster på såret efter at hårdt år hos IBM, hvor virksomheden har mistet en række store ordrer og præsenteret et rekordunderskud.

IBMs danske afdeling har ligeledes fyret 190 mand i 2008. Globalt overraskede virksomheden fornyligt, da virksomheden - trods finanskrise - alligevel kunne fremlægge et kvartalsregnskab for tredje kvartal 2008, der var 20 procent bedre end samme periode sidste år. IBM præsterede et overskud på 2,8 mia. dollars i kvartalet.

I begyndelsen af året valgte rederiet ellers at samle alt IT-indkøb hos Hewlett-Packard - en milliardordre, som IBM dermed gik glip af.

IBM røg også ud af en kontrakt med TDC om fornyelse af selskabets interne IT-systemer, selv om IBM og TDC ellers var nået så langt som til at underskrive et såkaldt 'letter of intent'. Et større nedbrud tidligere på året gav også ridser i lakken hos den amerikanske IT-gigant, efter at en række af de helt store danske virksomheder fik problemer med IT-systemer, som var hostet hos IBM. Selskabet valgte at mørklægge sagen, men har siden forklaret, at det var problemer med en switch, der skabte nedbruddet.

Den nye ordre hos A.P. Møller-Mærsk er global.