IBM køber softwareselskab for 1,2 mia. dollar

Som et led i en stærkere strategi mod konkurrenterne planlægger IBM at købe softwareselskabet SPSS for i alt 1,2 milliarder dollar.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hårdere konkurrence mod blandt andre Oracle får nu IBM til at planlægge et køb af softwareselskabet SSPS for 1,2 milliarder dollar, mere end seks milliarder kroner.

SPSS leverer software til selskaber, der skal kunne forudse trends og spotte ændringer i forbrugermønstre, skriver CNNmoney.com.

Opkøbet kommer i slipstrømmen på en række andre opkøb, hvor blandt andre Oracle har købt Hyperion og SAP Business Objects.

Og udover, at købet af SPSS vil give kontant gevinst ved IBM's 2010-forvetninger, er der også et langt større perspektiv i at købe netop denne slags softwareselskab, mener en analytiker.

"Vi tror på, at de faktiske fordele ved at købe et sådan softwareselskab med den analytiske profil vil være store for IBM's analyse-portefølje. Det vil alt sammen blive en del af IBM's forbedrede forretningssystemer, som selskabet satser på som vækstområde de kommende fem år," siger Maynard Um til CNNmoney.com.