Iberias spareplan er større end i SAS

En restruktureringsplan, der skal redde det spanske flyselskab Iberia efter fusionen med British Airways, har fået fagforeningerne op af stolene.

Foto: SERGIO PEREZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

Det er ikke kun SAS-ansatte, der skal gå ned i løn. Hos det spanske Iberia har ledelsen offentliggjort en restruktureringsplan, der blandt andet vil skære 4.500 jobs væk og betyde en lønnedgang på 25 til 35 pct. Men allerede før forhandlingerne er begyndt, er en ordkrig brudt ud i både spanske og internationale medier.

Piloternes fagforening Sepla har anklaget British Airways og International Airlines Group, som blev skabt ved fusionen mellem Iberia og British Airways i 2011, for at udvise åbenlys foragt for de spanske interesser. Fagforeningen har også truet med at udfordre fusionen juridisk.

- Vi vil bryde fusionen og gå alene igen, det er den eneste måde vi kan overleve på. Vi vil ikke stå til og se Iberia blive demonteret af British Airlines, siger fagforeningens leder Justo Peral.

Iberia har taget til genmæle ved at kalde Seplas udtalelser for propaganda baseret på gentagelse af løgne, samt fastholde, at en komplet gennemgang er nødvendig, hvis flyselskabet skal blive konkurrencedygtigt igen.