Iberdrola i fremgang trods negativ El Niño-effekt i USA

Det spanske energiselskab Iberdrola, der er verdens største ejer af vindparker, er blevet ramt af en faldende energiproduktion i de amerikanske vindparker foranlediget af vejrfænomenet El Niño.

Foto: JUAN CEDILLO. Det spanske energiselskab Iberdrola, der er verdens største ejer af vindparker.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af selskabets regnskab for årets første ni måneder.

- Udviklingen i de vedvarende energiaktiviteter i USA er blevet påvirket af lave vindressourcer i løbet af året som følge af en ugunstige vejrforhold, skriver Iberdrola i regnskabet.

Trods den lavere produktion fra vedvarende energi i USA kan Iberdrola dog samlet set glæde sig over en indtjeningsfremgang for årets første ni måneder på 7,8 pct. til 1,92 mia. euro fra 1,78 mia. euro i samme periode sidste år.

Det var en spids bedre end forventningerne, som ifølge Bloomberg News lød på 1,9 mia. euro.

I forhold til vindenergidivisionen meldes der overordnet om en "god udvikling" takket være primært de britiske aktiviteter, hvor selskabet blandt andet kan notere en produktion fra havvindmølleparken Duddon Sands, som det har bygget sammen med Dong Energy.

Derimod er produktionen fra de vedvarende energiaktiviteter i USA på grund af El Niño faldet 7 pct. på årsbasis til 10,35 terawatt-timer (TWh).

Aktien i Iberdrola handles onsdag eftermiddag på børsen i Madrid 0,7 pct. højere i 6,31 euro.