Ib Andresen har sendt 100 på fordeling

Ib Andresen Industri på Fyn mærker som underleverandør betydelige svingninger i ordrebeholdninger på grund af de vigende konjunkturer. Fordeling har givet virksomheden mulighed for at undgå forhastede beslutninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ib Andresen Industri i Langeskov på Fyn er en af Danmarks store underleverandør virksomheder med speciale i bearbejdet stål i plader . I det seneste regnskabsår kom den fynske virksomhed ud med et overskud på 80 mio. kr. før skat ud af en årsomsætning på næsten 1,5 mia. kr.

Ib Andresen Industri har udviklet sig stærkt og investeret over 250 mio. kr. i nye maskiner og bygninger i de seneste to år.

Fordeling giver hurtige besparelser

Læs også Kim Munch Lendals blog: Fradragsregler driver skomageren fra sin læst

Mærker tilbageslagMen også IAI, som virksomheden kaldes i daglig tale, mærker det internationale konjunkturtilbageslag.

Siden december har virksomheden haft flere mindre hold på fordeling. I alt ca. 100 medarbejdere har eller er berørt af fordelingen.

Det er første gang, at IAI benytter sig af mulighederne for at sende folk på fordeling.

- Det er i øjeblikket meget svært at vurdere, hvor længe konjunktur-tilbageslaget varer. I den situation er fordeling et godt redskab. Det giver os mulighed for at reagere på udviklingen i ordrebeholdningen uden at skulle træffe forhastede beslutninger. Vi sparer omkostninger, og samtidig kan vi holde på vore gode medarbejdere, siger fabrikant Ib Andresen.

Han noterer samtidig, at fordelings-instrumentet bruges i andre lande. F. eks. har en af IAIs tyske kunder sendt arbejdsstyrken på fordeling, og her kan fordelings-instrumentet anvendes i op til 18 måneder.

Han vurderer, at en del medarbejdere hos IAI fortsat vil være på fordeling, men det veksler fra division til division.

Han så gerne, at der var mulighed for at forlænge den periode, hvor der kan etableres arbejdsfordeling ud over de nuværende 13 uger.

Han henviser til, at det fortsat er svært at vurdere konjunktursituationen.

- Her over årsskiftet har vores kunder haft et naturligt ønske om at nedbringe varelagre, og i februar har vi set den sædvanlige vinterferiebaserede nedgang i aktivitetsniveauet. Nu venter vi spændt på udviklingen i marts. Hos os satser vi på at imødegå de dårlige tider ved at opsøge nye kunder og det da heldigvis muligt. Verden er jo stor, slutter fabrikant Ib Andresen.

Fordeling giver hurtige besparelser

Læs også Kim Munch Lendals blog: Fradragsregler driver skomageren fra sin læstLæs ErhvervsBladet.dks ansvarfraskrivelse nederst på siden

Powered by DisqusErhvervsBladet.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at ErhvervsBladet.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i ErhvervsBladet.dk, på www.erhvervsbladet.dk.dk eller andre platforme og medier, som drives af Berlingske Media.