IAG køber SAS' gamle flamme

De fusionerede luftfartsselskaber British Airways og Iberia, IAG, har indgået en aftale med Lufthansa om et køb af luftfartsselskabet BMI, som SAS tidligere var medejer af.

Foto: STEVE WOODS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

International Airlines Group (IAG) er tæt på at lukke en aftale om et opkøb af luftfarstselskabet British Midlands, BMI, der løber op i omkring 300 mio. pund svarende til 2,6 milliarder danske kroner. BMI er ejet af tyske Lufthansa, som sælger BMI's hovedforretning fra. Herunder de meget eftertragtede rettigheder til start- og landingsbaner i Heathrow i London, som BMI angiveligt ejer omkring 8.5 pct. af.

Lufthansa har haft BMI til salg siden september, sandsynligvis fordi de ikke har formået at vende økonomien i et hårdt prøvet BMI. Deres tab gik fra 90 til 154 mio. euro i de første ni måneder af 2011. Det skriver Bloomberg.

SAS har tidligere ejet 20 pct. aktierne i BMI, som det i 2009 solgte til netop Lufthansa. Dengang fik SAS samlet 311 mio. kr. for de 20 pct. af aktierne. Hvis man kigger på den samlede salgspris på 2,6 mia. kr. i dag, ser umiddelbart ud til, at Lufthansa har gjort en god handel tilbage i 2009.