»I morgen skal jeg med et meget, meget tidligt fly mod London...«

DONGs topchef, Henrik Poulsen, har sat kursen mod en notering af selskabet denne sommer. Det bliver en meget smal notering med det altoverskyggende fokus på vindmøller.

»Nu tager analytikerne ud sammen med salgsholdene for at sidde med investorerne og forklare dem, hvad vi er for en virksomhed, og hvad det er for en investering, de skal overveje,« sagde DONG-topchef Henrik Poulsen på torsdagens pressemøde. Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens de fremmødte journalister fik en kop kaffe og gnaskede et par vindruer, trådte Henrik Poulsen ubemærket ind i konferencesalen under DONG Energys hovedkontor i Gentofte. På vanlig afmålt facon gik han rundt og gav hånd til de fremmødte, inden han tog sig til at tale om det, som alle var mødt op for at høre om: Den kommende børsnotering af DONG Energy, som selskabet netop havde offentliggjort.

Som tilhører i salen skulle man være godt dum for ikke at fornemme, at det er DONGs havvindmøller, der skal sælge energiselskabet på børsen. Efter stort set kun at have talt om vindmøller i en time, fire minutter og 15 sekunder, lød det fra Poulsen:

»Og lad mig så bruge et par minutter på at tale om de andre dele af forretningen.«

I ren fairness havde Henrik Poulsen brugt en del af den første time på at introducere rammerne for den kommende notering af DONG: Aktionærerne har besluttet, at noteringen skal ske i indeværende sommer, og at man vil sælge 15 procent af aktierne på den første børsdag, hvilket med længder vil gøre DONG til den mindst likvide aktie i C20.

»Vurderingen er, at de 15 procent vil give ganske betragtelig likviditet til aktien efter den forventning, at den totale markedskapitalisering af selskabet vil være af en signifikant størrelse,« sagde Henrik Poulsen.

Forventer enorm interesse

Størrelsen på børsnoteringen får formentlig stor betydning for, hvor meget offentligheden vil gå op i DONGs aktiesalg. Jo højere prisen bliver, jo mere brænde får de kritikere, der mener, at staten i sin tid solgte en del af DONG for billigt til blandt andet Goldman Sachs.

»Det er ikke noget, jeg er bange for. Jeg er helt bevidst om, at der vil være enorm interesse for, hvad værdien af DONG Energy bliver. Vi har bragt koncernen ind i en udvikling, som gør, at vi er en af de mest profitable energiselskaber i Europa. Det er klart, at aktionærerne har en forhåbning om, at det bliver afspejlet i aktieprisen. Men jeg tør ikke sige, hvad vi er værd, det må aktiemarkedet bestemme,« sagde Henrik Poulsen.

For DONG og Henrik Poulsen starter nu en intens proces med at besøge investorer for at overbevise dem om, at DONG er værd at investere i.

»I morgen skal jeg med et meget, meget tidligt fly mod London for at orientere salgsholdene i de London-baserede banker. Det, der sker nu, er, at analytikerne tager ud sammen med salgsholdene for at sidde med investorerne og forklare dem, hvad vi er for en virksomhed, og hvad det er for en investering, de skal overveje,« siger DONG-direktøren.