I front med mobil multiplatform

Danske Powerhouse Games er ikke bare blandt de førende spiludviklere til iPhone. Virksomheden har også udviklet en multiplatformteknologi, der kan 'oversætte' indhold til alle slags mobiltelefoner.

Læs mere
Fold sammen
Det begyndte med et samarbejde med Apple og deres App Stores om udvikling af spil og teknologi til iPhone og Apples andre platforme - et samarbejde der gav de store spiludviklere baghjul, men spiludviklingen er kun en side af forretningen, der indtil videre har kastet 11 egne spiltitler af sig.

Siden etableringen i begyndelsen af 2006 har Peter Præst, der står bag Powerhouse Games udviklet en teknologi, der kan transformere indhold til mobiltelefoner, såsom spil og reklamefilm, til alle typer af mobiltelefoner - også de kommende smartphones fra RIM (Blackberry), Nokia, Sony, LG, HTC m.fl. Det er der ikke andre der umiddelbart kan, og derfor lykkedes det også for Peter Præst at få en investor med på ideen i 2007, hvor Capital + skød penge ind i virksomheden.

Behov for en hybrid

- Jeg startede Powerhouse Games, da jeg så et potentiale i at udvikle en multiplatformteknologi til håndholdte platforme. Jeg kunne se, at markedet blev diversificeret, så det ville blive nødvendigt med noget der gik på tværs. Og det er netop, det vi ser ske nu. Apple har vist vejen for, hvordan det skal gøres og nu følger alle andre efter. Markedet for mobile applikationer eksploderer, og det bliver ikke kun på en platform, men på en fire eller fem forskellige, siger Peter Præst, der dermed har et stort forspring til sine konkurrenter:

- Vi har mange konkurrenter på iPhone, men de kan ikke gå på tværs af platformene. Og hvilke der bliver de bærende er svært at sige, men det vi kan sige til vores kunder er, at uanset hvilke det bliver, så kommer de automatisk med. Det gør vores tilbud meget stærkt, at vi på den måde kan fremtidssikre deres investeringer, siger han og peger på, at mange af virksomhedens kunder har et eksisterende lager af spil, som de gerne vil 'portere' til de andre platforme. Andre kunder er virksomheder, der bruger spil til at promovere deres brands.

Gennembrud i 2009Peter Præst ser 2009 som året, hvor de mobile teknologier for alvor bryder igennem, og med ansættelsen af tidligere direktør i EA Games, Thue Christiansen, som direktør, forventer han, at virksomheden får skruet op for indtjeningen.

- Ser man på iPhone alene blev der i 2008 solgt 12 millioner. I 2009 forventer man mindst 40 millioner flere. Dertil kommer platformene fra de andre udbydere, der alle etablerer deres egne App Stores. Så i 2009/2010 regner vi med at komme op på en ret stor to-cifret million omsætning, siger Peter Præst, der henad vejen forestiller sig, at Powerhouse Games med sin multiplatformsteknologie også skal kigge på at 'portere' andre former for software.