I 2018 skal synergierne blomstre i det nye Newsec

Da Newsec i august købte Datea, var meldingen i første omgang, at både dette selskab og mæglerfirmaet Newsec Egeskov & Lindquist kørte videre som hidtil. Men gennem 2018 kommer både medarbejdere og kunder for alvor til at kunne mærke, at de to selskaber nu er en del af samme koncern.

Flemming Engelhardt og Henrik Lyngskjold, adm. direktører i henholdsvis Newsec Datea og Newsec Egeskov & Lindquist, har siden august været forbundet til samme koncern. I 2018 skal de for alvor sætte gang i integrationen mellem de to selskaber. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ingen stor, fælles julefrokost for medarbejderne i de to firmaer på dansk grund, der bærer navnet Newsec. Men det kommer måske til næste år. I hvert fald bliver 2018 året, hvor de to firmaers medarbejdere for alvor skal lære hinanden at kende, både fagligt og socialt.

Det er målsætningen for de to adm. direktører – Henrik Lyngskjold i mæglerfirmaet Newsec Egeskov & Lindquist og Flemming Engelhardt i administrationsfirmaet Newsec Datea.

Berlingske Business Ejendomme satte forrige mandag de to topchefer stævne for at høre, hvor langt de er kommet med deres tanker og planer, efter at sidstnævnte i august blev opkøbt af Newsec. Førstnævnte har kun været tilknyttet den svenske ejendomskoncern et års tid længere, nemlig siden marts 2015.

På den måde er de pludselig blevet koncernforbundne, uden at det har været en idé, der er opstået hos dem selv. Nogen enkel sag er det nye slægtskab ikke, for hvor det er nemt at forestille sig områder, hvor de to forretninger kan supplere hinanden, er der også områder, hvor det er vigtigt, at de er adskilte for at tilgodese kundernes ønsker og behov.

Kan mødes som konkurrenter

Det sidste kan f.eks. være tilfældet, hvis Newsec Datea udbyder et stort lejemål, mens Newsec Egeskov & Lindquist som lejerrådgiver skal vurdere det objektivt og eventuelt anbefale kunden et andet lejemål.

»I princippet kan vi mødes som konkurrenter. Det er der heller ikke noget forkert i. I den type sager har vi som altid vandtætte skotter, og vi sidder jo heller ikke sammen i hverdagen. Men det er en styrke, når kunderne kommer til at se bredden i den samlede ydelse, vi kan levere. Det er vi allerede lykkedes med i tre-fire tilfælde, hvor det var muligt at lave et bredere setup for kunderne med ydelser fra begge dele af forretningen,« siger Flemming Engelhardt.

Den todelte forretningsmodel er ikke ny for Newsec. Det svenske moderselskab har i alle de lande, hvor Newsec opererer, valgt at lægge forretningen i to grene – Property Asset Management og Advisory. På dansk grund har man Newsec Datea og Newsec Egeskov & Lindquist placeret i henholdsvis den første og den anden kategori.

Men samtidig således, at de to grene har en klar, fælles identitet og fremtræden. Og det er den, man nu skal til at arbejde på.

Fælles kultur

»Det vigtige er, at kunderne oplever os som én virksomhed. De skal ikke opleve, at vi har hver vores kultur. I hvert fald i 2018 bliver det et omdrejningspunkt for os,« siger Henrik Lyngskjold.

Det er afgørende for, at det hele kommer til at gå op i en højere enhed, at medarbejderne mærker sammenhængen og forstår de fælles Newsec-værdier.

Newsec arbejder ud fra et bonmot, der siger ’Passion for colleagues and clients’, og det er ikke noget tilfælde, at medarbejderne bliver nævnt før kunderne. Filosofien er, at hvis medarbejderne forstår, hvad de er en del af, og arbejder aktivt for det, så vil kunderne også mærke passionen.

Den dag, hvor Berlingske Business Ejendomme møder de to topchefer, er netop sat af til bonding mellem medarbejderne: Henrik Lyngskjold har hele sit team med på besøg i Kgs. Lyngby for at møde Newsec Dateas management- og udlejningsteam.

»Det, som virkelig skaber værdi, er, at vores medarbejdere kan fange hinanden i hverdagen. Hvis jeg skal ind over hver gang, vil jeg bare blive en stopklods, og det kommer ikke til at ske,« siger Henrik Lyngskjold.

»I dagligdagen er det vores medarbejdere, der, når de er ude hos kunderne, skal prøve at trække det bredest muligt ud og præsentere mulighederne fra den anden gren af forretningen. Det er ikke noget, der skal hen over vores borde,« supplerer Flemming Engelhardt.

Forskellige ønsker

Men ledelsen i de to selskaber skal naturligvis også selv have fingeren på pulsen i henseende til, hvad kunderne ønsker. De kan nemlig ønske vidt forskellige ting – ikke blot forskellige ydelser, men også forskellige snitflader mellem den ene og den anden gren af Newsec.

»Der kan være internationale kunder, som gør en dyd ud af, at vi (de to Newsec-selskaber, red.) skal være sammen fra morgen til aften, og så kan der være danske kunder, der ikke går op i det. Så omkring det skal vi ud og møde markedet og fornemme, hvad ønskerne er. Endnu er vi jo kun fire måneder henne i den proces,« siger Flemming Engelhardt.

Visionen er, at Newsec bliver opfattet som rådgiveren og eksperten inden for alt, der har med ejendomme at gøre: Det skal være her, man kan få de ydelser, man ønsker, og fravælge de ydelser, man ikke ønsker.

»Det bærende er, at det skal give mening for vores kunder. Vi skal ikke lave noget, bare fordi det ser fint ud på papiret, eller fordi der står i en eller anden skolebog, at noget skal gøres på en bestemt måde. Vi skal gøre de ting, vi kan se en synergi i. Det kan også være i forhold til backoffice-funktioner som it eller HR, hvor vi kan se, at vi både kan supplere hinanden og lære af hinanden,« siger Henrik Lyngskjold.

Et tech-firma

Netop it- & tech-delen er central for Newsec-koncernen, der ved siden af sine egentlige aktiviteter rettet mod ejendomsmarkedet omfatter forskellige selskaber med fokus på løsninger til ejendomsbranchen.

Newsec Egeskov & Lindquist har allerede trukket på disse kompetencer. Det er sket ved at adoptere et it-system, udviklet af nogle norske kolleger, der ifølge Henrik Lyngskjold gør det muligt at få et hurtigt overblik over handelspriser og eksisterende lejekontrakter, næsten ned til hvert gadehjørne.

Digitaliseringen bliver også rullet hastigt ud inden for property asset management i disse år, og Flemming Engelhardt glæder sig over, at man nu kan deltage i den konkurrence med større muskler.

»Projekter, som vi har tænkt og haft på tegnebrættet, men som vi ikke har haft ressourcer til at gennemføre samtidig med alt andet, kan nu lade sig gøre,« siger han.

Glad for ny ejer

De to danske Newsec-virksomheder er som udgangspunkt ret forskellige.

Egeskov & Lindquist har cirka 35 medarbejdere og er partnerejet – Newsec-koncernen er således endnu blot en strategisk samarbejdspartner, selv om det er er planen, at den skal købe sig ind i ejerkredsen på et tidspunkt.

Derimod har Newsec-koncernen siden august været helejer af Newsec Datea, som med sine cirka 450 medarbejdere også er en langt større virksomhed.

I processen op til handlen, hvor den tidligere ejer, Dades, søgte efter en køber, deltog Flemming Engelhardt i arbejdet med at præsentere virksomheden. På det tidspunkt måtte han naturligvis være loyal over for både den daværende ejer og de mulige købere, uanset deres baggrund.

Men nu hvor handlen er faldet på plads, lægger han ikke skjul på en vis lettelse over, at der kom en industriel køber – en aktør fra ejendomsmarkedet – fremfor f.eks. en kapitalfond.

»Vi er blevet del af en virksomhed med stærke værdier, men også med en stærk vækststrategi. Det vil hjælpe os i den konsolidering, som jeg stadig tror på vil komme i den danske branche,« slutter Flemming Engelhardt.