Hybridbil er årets bil 2012

Plug-In hybridbil fra Opel er netop blevet kåret som Årets Bil i Danmark 2012.

Opels plug-in hybrid bil Ampera blev her til eftermiddag kåret til Årets Bil i Danmark 2012 på Jyllandsringen ved Silkeborg. 131 stemmer gav de 18 jurymedlemmer fra MKD - Motorjournalisternes Klub Danmark bilen foran BMW 1-serien på andenpladsen. På billedet ses fra venstre klubbens formand, chefredaktør Mikkel Thomsager fra Bil Magasinet, og informationschef i Opel Danmark, Erik Morsing. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overbevisende 131 stemmer ud af 450 mulige gjorde onsdag eftermiddag Opels nye plug-in hybridbil Ampera til Årets Bil i Danmark 2012.

Efter tre dages kåringsarbejde på og omkring FDM-Jyllandsringen stemte 18 jurymedlemmer af MKD, Motorjournalisternes Klub i Danmark, på den avancerede bil.

Hele 10 stemte bilen til tops med 10 point af de 25 point, som det enkelte jurymedlem har til rådighed. Fem biler var på forhånd nomineret til finalerunden. På de efterfølgende fire pladser kom BMW 1-serie med 88 stemmer, Ford Focus med 86 stemmer, Kia Picanto med 78 stemmer og Opel Zafira med 67 stemmer

Se: Kandidaterne til Årets bil 2012

Desuden uddeltes en ærespris til Ford Focus for at overføre ny sikkerhedsteknik til en bil i mellemklassen. Teknik, som hidtil har været forbeholdt langt dyrere biler. Her kan nævnes afstandsregulering og en måde, så bilen ikke kommer over i den forkerte vejbane (lane departure på engelsk).

Årets Bil koster fra begyndelsen, når den kommer ved årsskiftet 590.000 kroner, hvilket betyder at Opel kun forventer at sælge mellem 50 og 100 enheder. I Norge og Holland, hvor den anses for at være en elbil, koster den 340.000 kroner.

Læs også: El-biler blander sig i årets bil feltet

Importøren håber, at regeringen herhjemme vil afgiftsfastsætte den lavere end de 180 procent, den er omfattet af nu – det har blandt andet regeringens Margrethe Vestager plauderet for.

Sker det, får vi en pris som i Norge – og det vi betyde langt større salgstal. I dag er rabatten 270.000 kroner – alene fordi den kører 83,3 km/l. Uden rabatten var prisen blevet 870.000 kroner.

Opel Ampera er bilen, der teknologisk binder fortid og fremtiden sammen. Ampera der er udstyret med litium-ion batterier. Bilen drives altid af en elmotor – uanset om energien kommer fra bilens batteri – eller 1,4 liters benzinmotoren, der producerer energien via en generator. Efter 70 km. på el er den afladet – men bilen fortsætter så ved hjælp af den såkaldte ”Range Extender-benzinmotor”, der kan give en rækkevidde på 500 kilometer.

Læs også: Her er finalisterne til årets bil 2012