Hvordan sikrer jeg mig mod listeria?

En bæredygtighedstilgang til at drive virksomhed kan sikre, at din virksomhed ikke bliver trukket med i slipstrømmen på den næste skandale.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spørgsmål:

Set i lyset af listeria-skandalen, hvordan kan jeg sikre, at min virksomhed ikke bliver trukket med i slipstrømmen af lignende skandaler?

Svar:

Listeria-skandalens bølgetop havde flere efterdønninger i form af artikler om virksomheder, der ikke havde fået fjernet de skadelige varer fra deres butikker eller endda leveret dem til kunder. I dag er der heldigvis så stor fokus på virksomheders samfundsansvarlighed, at når en virksomhed forgifter sine kunder, forgifter den også sig selv. Den forgifter sit omdømme. Det er derfor, det til stadighed bliver mere afgørende for virksomheder at være bæredygtige i deres tilgang til at drive deres forretning. Bæredygtig betyder jo netop, at man skaber holdbare positive resultater uden at ødelægge fundamentet herfor. Arbejder man ud fra en bæredygtighedstilgang, må kortsigtede økonomiske gevinster derfor til tider ofres for at sikre virksomheden langsigt indtjeningspotentiale. Når du begynder at drive virksomhed ud fra et bæredygtighedsperspektiv, vil du således få afdækket virksomhedens risici, sådan at du forstår, hvordan du undgår at ødelægge virksomhedens fundament. Herefter vil du få de nødvendige politikker på plads. De sikrer, at du og dine medarbejdere ved, hvordan de skal agere i en krisesituation. En bæredygtighedstilgang til at drive virksomhed kan således sikre, at din virksomhed ikke bliver trukket med i slipstrømmen på den næste skandale.

Med venlig hilsen

Director Anne-Louise Thon Schur, PwC