Hvordan distribuerer jeg livstilsprodukter?

Jeg har en handelsvirksomhed, som netop har fået eksklusive rettigheder for Skandinavien for salg af et livsstilsprodukt, som importeres fra Italien. Produktet ligger lidt uden for mine øvrige produkter i sortimentet, og derfor er jeg nødt til at finde nye måder at distribuere dette produkt på. Producenten har egentligt ikke ønsket at blande sig særligt meget i, hvordan jeg gør tingene. Men jeg vil gerne have, at det bliver en succes! Har ErhvervsBladet nogle ideer til, hvordan jeg griber det an? <i>Med venlig hilsen Importøren<B>

Jeg synes, du skal prøve at lave en marketingplan for dette produkt, startende med en beskrivelse af, hvad det egentligt er kunderne køber. Er det funktion eller oplevelse?

Hvordan er købsadfærden for denne type produkter? Hvordan ser tendensen på markedet ud for produkter af denne type?

Herefter skal du prøve at opstille nogle målsætninger for omsætning og dækningsbidrag.

Disse målsætninger skal være styrende for, hvilke strategier, du vælger. Da der er tale om et livsstilsprodukt, er det meget væsentligt, hvordan du vil positionere produktet i kundernes opfattelse.

Salgsmålsætninger og ønsket positionering bestemmer, hvorvidt du skal distribuere disse produkter meget bredt, eller om du skal være mere selektiv i dine valg.

Det bestemmer også, hvordan du skal prissætte produktet, da prisen på produktet har stor betydning for, hvordan kunden opfatter produktet.

Det bestemmer også, hvordan du skal promovere dine produkter.

Dit reklamebudget skal hænge sammen med dine salgsmålsætninger, men hvordan, og hvor du skal reklamere, har også stor betydning for den positionering, du ønsker produktet skal have.

Købsadfærden på denne type produkt har endvidere betydning for, hvordan du tilrettelægger den optimale reklameindsats, for eksempel om indsatsen primært skal lægges i butikken, eller om hvorvidt annoncering er et bedre valg.

Ovenstående kan bruges som styringsredskab, når du skal udarbejde den konkrete handlingsplan.Med venlig hilsen

Esben Uhrenholt