Hvor meget er Apple værd?

Apple er verdens mest værdifulde selskab og er nu mere end 2.817.000.000.000 kroner værd.

Hvis man solgte Apple, er der råd til at købe 375 millioner af den Macbook Air-computer, som grundlæggeren Steve Jobs holder på billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens formodentligt mest hypede selskab Apple fortsætter med at vokse. Onsdag aften dansk tid steg aktiekursen endnu en gang, hvilket betød, at Apple nu for første gang er mere end 500 milliarder dollars værd. Det svarer til 2.817.000.000.000 kroner.

Ikke småting for et selskab, der laver pæne elektroniske apparater og forhandler andre folks indhold til dem. Og alligevel vurderer 35 ud af de 39 analytikere, der har vurderet aktiekursens potentiale i år, at der er rum for forbedring. Set i forhold til Apples indtægter er aktiekursen på omkring 545 dollars per styk nemlig historisk lav.

Men hvad svarer den enorme værdi egentlig til? Business.dk har set nærmere på tallene.

Apples værdi svarer nogenlunde til Taiwans bruttonationalprodukt. Eller som Danmarks og Ungarns lagt sammen. Det er måske lidt abstrakt, så lad os gøre det mere konkret:

Hvis man skulle sælge selskabet og dele pengene ud mellem amerikanerne, svarer det til knap 9.000 per næse. I Danmark vil det være over en halv million kroner per mand. Deler man pengene blandt hele verdens befolkning er det lidt over 400 kroner til hver.

Alternativt kunne man byde hele verdens befolkning på frokost 12 gange i Berlingskes kantine (11 gange, hvis de også skal have mælk til maden).

Omvendt hvis verdens rigeste personer skulle købe Apple (og de ikke ejer en del af selskabet i forvejen) kræver det, at de 14. rigeste personer på Forbes' liste over verdens rigeste bruger alle deres penge, før de er i mål.

Hvis man er mere eventyrlysten, kunne værdien af Apple betale for 2,5 millioner rejser med Richard Bransons kommende rum-turistprogram. Eller 100 ture til Mars, hvis SpaceXs grundlæggers planer bliver til noget.

Er man derimod mere fornuftig, kunne pengene bruges til at halvere USAs budgetunderskud eller betale hele Grækenlands statsgæld på en gang. I Grækenlands tilfælde ville der endda være 300 milliarder kroner til overs.

Endelig kunne man jo også vælge at bruge pengene på Apple-produkter og købe 760 millioner iPads eller 375 millioner MacBook Air-computere.