Hvidbjerg Bank: Pæn fremgang på gebyrsiden giver opjustering

Vestjyske Hvidbjerg Bank har haft pæn fremgang i resultaterne efter seks måneder af 2015, hvor banken har haft travlt med at lægge lån om hos kunderne, og der samtidig har været stigende interesse for at handle med værdipapirer.

Tirsdag, den 18. august 2015 Hvidbjerg Bank Foto: Morten Dueholm Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvidbjerg Bank kunne i første halvår notere en fremgang på 45 pct. i gebyrindtægterne til 13,3 mio. kr. Det er dog primært i første kvartal, at der har været mest travlt, da boligrenten er steget i andet kvartal, hvilket har lagt en dæmper på aktiviteten i perioden.

- Men også et generelt større aktivitetsniveau i samfundet bidrager positivt til udviklingen. Og hertil kommer en fortsat voksende aktivitet med køb og salg af værdipapirer, skriver banken i sit regnskab.

De højere gebyrindtægter har også været billedet i de fleste andre bankregnskaber herhjemme, hvor sektoren desuden har været præget af færre nedskrivninger.

Det gør sig også gældende hos Hvidbjerg Bank, der i første halvår havde 2,3 mio. kr. i nedskrivninger mod 3,9 mio. kr. i samme periode året før.

Derimod må Hvidbjerg Bank notere en mindre tilbagegang i renteindtægterne, der faldt med 4,5 pct. til 23,2 mio. kr. i første halvår.

Den vestjyske banks indtjening blev første halvår forbedret med 43 pct. til en basisindtjening på 10 mio. kr., hvilket er det højeste resultat nogensinde. På bundlinjen lyder plusset på 6,6 mio. kr. - en fremgang på knap 2 mio. kr. i forhold til første halvår af 2014.

- Resultatet er meget tilfredsstillende, ikke mindst set i forhold til, at kadencen faktisk er øget pænt i andet kvartal efter et kvartal med usædvanligt store gebyr- og provisionsindtægter, skriver Hvidbjerg Bank i regnskabet.

Den markante fremgang får Hvidbjerg Bank til at opjustere forventningerne til årets resultat. Banken venter nu en basisindtjening på mindst 16 mio. kr. mod tidligere 13-16 mio. kr.

Som nettoresultat venter banken nu et overskud på mindst samme niveau som sidste år - hvor resultatet blev 8,4 mio. kr. Tidligere ventede banken "et positivt resultat."