Hvidbjerg Bank opjusterer

Hvidbjerg Bank hæver sine forventninger til hele årets nettoresultat til minimum 10 mio. kr.

Læs mere
Fold sammen

Hvidbjerg Bank opjusterer forventningerne til årets resultat til minimum 10 mio. kr. fra 8,4 mio. kr. på baggrund af en stabil udvikling, hvor bankens resultat efter skat for de første ni måneder af i år blev et overskud på 8,9 mio. kr. mod et overskud på 6,6 mio. kr. i samme periode i 2014.


Banken har nu nået et niveau, hvor der igen skal betales skat. Der er således udgiftsført 261.000 kr. i skat. Det er første gang siden 2009, der betales skat.


- Bankens ledelse er meget tilfreds med den generelle udvikling og venter fortsat en basisindtjening for hele 2015 på over 16 mio. kr., skriver banken i regnskabet.


Derimod opjusteres bankens forventninger til nettooverksuddet. De tidligere var at opnå sidste års resultat på 8,4 mio. kr. Da dette mål er opnået, ventes der nu et tocifret resultat i mio. kr. for året


I årets første ni måneder havde banken nettorente- og gebyrindtægter for 47,8 mio. kr. mod 43,9 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet før skat landede på 9,1 mio. kr. for perioden mod 6,6 mio. kr. sidste år.


Banken havde i perioden nedskrivninger på udlån for 3,9 mio. kr., til sammenligning havde Hvidbjerg Bank sidste år på samme tidspunkt nedskrivninger for 5,5 mio. kr.

- Bankens nedskrivninger er kommet ned på et niveau, der står mål med bankens indtjening, hvilket er stærkt medvirkende til, at banken har opnået et overskud på 8,9 mio. kr. for de første ni måneder af 2015, skriver bankens ledelse i regnskabet.