Hvidbjerg Bank er godt på vej mod at nå egne forventninger

Hvidbjerg Bank har fået et godt afsæt på 2015, men for hele året fastholdes forventningerne alligevel, fordi første kvartal bød på meget høj aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år.

Foto: Morten Stricker.
Læs mere
Fold sammen

De første tre måneder af i år gav netto rente- og gebyrindtægter på 17,4 mio. kr. mod 15,3 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, mens nedskrivningerne på udlån faldt til 2,7 mio. kr. fra 4 mio. kr. i første kvartal 2014.

Og på bundlinjen manifesterede det sig i en stor resultatfremgang.

- Hvidbjerg Bank har i de første tre måneder af 2015 opnået et overskud på 3,0 mio. kr. mod et overskud i den tilsvarende periode i 2014 på 0,7 mio. kr. Den fine fremgang i indtjeningen er et resultat af en meget stor aktivitet i første kvartal af 2015 samt fortsat faldende nedskrivninger på udlån, skriver Hvidbjerg Bank i regnskabet for første kvartal.

For hele 2015 fastholdes forventningen om en basisindtjening på mellem 13 og 16 mio. kr., og her er Hvidbjerg Bank allerede godt på vej mod målet. I første kvartal landede bankens basisindtjening således på 5,6 mio. kr. mod et plus på 3,9 mio. kr. i de første tre måneder af 2014.