Hvert fjerde IT-firma skal fyre

Især hardwarebranchen bliver hårdt ramt af krisen, viser ny analyse fra IDC.

Foto: Scanpix. Hver fjerde IT-virksomhed i Danmark forventer i løbet af i år at skære ned på antallet af ansatte. Værst går det for sig i hardwarebranchen, hvor næsten hver anden forventer nedskæringer.
Læs mere
Fold sammen
Hver fjerde IT-virksomhed i Danmark forventer i løbet af i år at skære ned på antallet af ansatte. Værst går det for sig i hardwarebranchen, hvor næsten hver anden forventer nedskæringer.

Det viser en opgørelse, som analysehuset IDC gennemførte 15.-21. januar blandt 600 virksomheder. IDC, som følger IT-markedet tæt, har nedjusteret forventningerne til væksten i Danmark og forudser nu kun en ganske beskeden vækst.

"IT-branchen står over for en brat opvågnen i 2009. Der var en udstrakt tendens til tornerosesøvn sidste år, og vor helt friske analyse viser, at der stadig er markante spor tilbage af den," siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC i Norden og Benelux.

Han spåede over for Business.dk for 14 dage siden, at omkring 3.000 skal fyres fra danske IT-virksomheder på grund af krisen. Det vil dog især være IT-budgetterne, der skal holde for.