Hvert femte pengeinstitut har problemer med indtjeningen

Mandag offentliggjorde Finanstilsynet den årlige nøgletalsdatabase, der viser, at 19 ud af landets 85 banker og sparekasser har problemer med indtjeningen.

Mandag offentliggjorde Finanstilsynet den årlige nøgletalsdatabase, der viser, at 19 ud af landets 85 banker og sparekasser har problemer med indtjeningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen

Det er eksamensdag for de danske banker, og de bliver vurderet på en række nøgletal fra sidste års regnskaber, der skal vise hvilke banker, der har en solid forretningsmodel, og hvem der ikke står distancen.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Det er godt hvert femte pengeinstitut, der kommer frem med minus. Dette skyldes et øget pres og et hårdt forretningsklima, hvor en række krav fra myndighedernes side, som vil bruges skatteborgernes penge til at redde landets banker ved næste krise, har tvunget en del banker til at lægge penge til side til dårlige tider. Derudover er basisforretningen med at låne ud skrumpet, og nedskrivningerne på dårlige kunder er steget, skriver avisen.

Værst er det gået for Nykredit Bank, som er det eneste pengeinstitut, der er kommet ud med et negativt nøgletal for indtjeningen i forhold til omkostningerne. Ifølge Jyllands-Posten Erhverv er forklaringen at finde i bankens enorme nedskrivninger på swap-lån, som betyder, at bankens kursregulering på -3,5 mia. kr. oversteg de samlede indtægter sidste år.

I toppen af skalaen ligger Ringkjøbing Landbobank, der har fået topkarakter for sin forretningsmodel. Hver gang banken gav 1 kr. ud i omkostninger, sørgede den for at indtjene 2,52 kr.