Hver tredje dansker hører DAB-radio

Mere end hver tredje dansker har adgang til en digital radio. Det viser en ny uafhængig undersøgelse gennemført af analyseinstituttet Zapera. Undersøgelsen er bestilt af DAB Digtial Radio Danmark, hvor konklusionerne vækker glæde.

”Vi er meget glade for tallene, der bekræfter, at der stadig er en betydelig udvikling i salget af digitale radioer,” siger Paul Samsø, bestyrelsesformand for DAB Digital Radio Danmark. Han glæder sig desuden over, at halvdelen af de danskere, der ikke har DAB Radio, overvejer at købe en.

”Målet er at alle danskere skal have en DAB-Radio, men hvornår det bliver en realitet er svært at sige. Men mit personlige gæt er, at man lukker ned for det analoge signal i 2020,”siger Paul Samsøe. Han forventer, at 50 pct. af danskerne hører digital radio om et år.

Zapera har spurgt 2000 danskere mellem 15 og 64 år om deres brug af digital radio. 37 pct. svarer, at de har adgang til DAB-radio i hjemmet eller på jobbet. 18 pct. af disse har mere end en DAB-radio.

DAB-radio udnytter radiofrekvenserne bedre end almindelig FM-radio, og det er i dag muligt at hente 16 forskellige digitale radiokanaler ned på sin DAB-radio.