Hver tiende bog sælges på nettet

Danskerne køber bøger i netboghandlerne som aldrig før, og det vil faktisk gavne det traditionelle bogsalg. Derimod lukker pladeforretning efter pladeforretning, fordi netsalget af musik slår dem ud.

Flere og flere bøger sælges på nettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tiende bog bliver solgt på nettet. Dermed sælges der for 250 millioner kroner bøger på nettet i Danmark i år.

Netsalget af bøger er på syv år steget fra tre procent i 2000 til omkring ti procent i dag, skriver Nyhedsavisen. Alene hos netboghandelen Saxo.com er omsætningen steget med 70 procent i forhold til sidste år. Også Bilka melder om stigende omsætning i sin netboghandel og forventer, at det vil medvirke til at øge det samlede bogsalg i både forretninger og på nettet.

Forlæggerforeningen forventer ifølge Nyhedsavisen, at bogsalget på nettet vil fortsætte med at stige i takt med, at flere og flere kender nogen, der har købt bøger på nettet. Desuden kan bestsellere sælges til lavpris over nettet.

I Sverige står netbogsalget for 21 procent af det samlede bogsalg.

Pladeforretninger lukker

Derimod går det ikke så godt for de traditionelle pladeforretninger. Antallet af dem er på fire år faldet med en tredjedel, nemlig fra 84 i 2001 til 63 i 2005, skriver 24timer. Her har musiksalget over nettet ædt sig ind på pladeforretningernes marked, ligesom de store kæder som Fona og TP Musikmarked tager over.

Salget af CDer er generelt for nedadgående, og alene GUF har oplevet et fald på 30 procent i omsætningen på seks år, oplyser ejeren Bjørn Jacobsen til 24timer. GUF lukker derfor til januar sin forretning på Nørrebrogade i København og har da fem afdelinger tilbage.