Hver fjerde pakke hakket kød forkert mærket

Næsten hver fjerde pakke hakket kød i de danske kølediske er forkert mærket med hensyn til fedtindhold.

Næsten lige så mange pakker er deklareret med for lavt fedtindhold som for højt.

Det viser et projekt, som Fødevarestyrelsen har gennemført i 2006, hvor 206 prøver af hakket kød blev analyseret.

I 48 af pakkerne - 23 procent - var fedtprocenten forkert angivet. I godt halvdelen - 25 af de 48 prøver - var der mindre fedt i kødet, end der skulle være ifølge varedeklarationen. I de resterende 23 prøver var der for meget, dvs. at fedtprocenten var deklareret for lavt.

Prøverne omfatter såvel okse- som svinekød og blandt kalve/svinekød, og de er udtaget både fra en gros-virksomheder og fra detailforretninger med egen produktion og mærkning af hakket kød, skriver Fødevarestyrelsen.

"Det er selvfølgelig ikke godt, at der er fejl i mærkningen af hver fjerde pakke. Det tyder på, at der sjuskes for meget på det område i mange virksomheder", siger levnedsmiddelkandidat Stinne von Seelen Havn, Fødevarestyrelsen.