Hver fjerde dansker har en lokal bank

De små banker har fat i danskerne. Mere end hver fjerde er kunde i en lokal bank.

Foto: Kim Haugaard
De små og mindre banker er populære blandt danskerne. Mere end hver fjerde dansker er kunde i et lokalt pengeinstitut, hvis man måler på antallet af dankort.

- Det vidner om, at de lokale pengeinstitutter som gruppe er den næststørste aktør på privatkundemarkedet i Danmark, siger Bent Naur, formand for Lokale Pengeinstitutter og bankdirektør i Ringkjøbing Landbobank, på foreningens årsmøde.Formanden slår fast, at de senest offentliggjorte kundemålinger viser, at de mindre pengeinstitutter fortsat ligger i top. Og det gælder både privatkundernes loyalitet og tilfredshed med deres pengeinstitut.

- Det skyldes, at de mindre pengeinstitutter er tæt på deres kunder og engagerer sig meget i deres virkeområder, siger Bent Naur.Pengeinstitutterne har samlet over 10.000 ansatte i knap 730 filialer. Og de korte beslutningsveje og en stor grad af fleksibilitet er med til at gøre kunderne tilfredse, påpeger formanden.

- Desuden spiller de mindre og mellemstore pengeinstitutter en overordentlig stor rolle for udviklingen i de mange danske lokalsamfund. Foreningens medlemmer er vigtige arbejdspladser, og de er betydelige skattebetalere, sagde Bent Naur.

/ritzau/