Hver femte virksomhed jagter nye erhvervslokaler

Det går godt i det danske erhvervsliv. Hver femte firma søger nemlig nye erhvervslokaler, og næsten en fjerdedel af disse søger nye lokaler, fordi de ønsker større lokaler.

Hver femte firma søger nye erhvervslokaler, og næsten en fjerdedel af disse søger nye lokaler, fordi de ønsker større lokaler. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere firmaer holder godt øje med, om der skulle være et nyt erhvervslokale ledigt. Lokaler som blandt andet skal være større og bedre end dem, de allerede har. Det viser en ny undersøgelse, som analysehuset Norstat har udarbejdet for Oline.dk, som er Danmarks største portal for erhvervslokaler. De oplever nemlig stigende trafik og aktivitet på deres portal.

»Hver femte svarer i undersøgelsen, at de kigger efter et nyt lokale. De kigger primært efter nye lokaler, fordi de mangler plads. Det er et tegn på, at flere virksomheder er i vækst,« siger oline.dks adm. direktør,Simon Skou Andersen til Business.dk.
Undersøgelsen viser, at 19 procent af de danske virksomheder søger nye lokaler, hvilket svarer til næsten 40.000 virksomheder.  24 procent af disse svarer i undersøgelsen, at grunden til, at de leder efter nye lokaler, er, at de ønsker sig mere plads at boltre sig på, hvorimod det kun er 12 procent af virksomhederne, der søger nye erhvervslokaler for at spare penge.

Hos EDC Erhverv oplever man også en stærk søgen efter erhvervslokaler.


»Det går godt. Der er faldende ledighed i mange områder i hele landet. Og det gælder både inden for detail, produktion og kontorer,« siger administrerende direktør for EDC Erhverv, Robert Neble Larsen.


»Der er en øget optimisme i forhold til at finde nye faciliteter. Det mærker vi særligt på grund af et højt aktivitetsniveau både i relation til investorer og brugere. Og det er i hele landet, at vi mærker det. Vi mærker øget aktivitet i alle vores erhvervscentre,« fortsætter han.