Hver femte har problemer med iPhone 4

Hver femte kunde oplever alvorlige problemer med iPhone 4, som under stor overvågning blev lanceret i Danmark fredag. Det skriver DR Nyheder.

Foto: GREG WOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en internetafstemning på hjemmesiden iphoneguide.dk har 382 personer fortalt om deres erfaringer med den nye telefon, der er Apples seneste skud på stammen.

18 procent Her svarer 18 procent tirsdag eftermiddag, at de har problemer med antennen i større grad, og at signalet helt forsvinder.

Læs også: Dødstrusler mod iPhone-kritiker

31 procent oplever problemer i mindre grad, som ikke har nogen praktisk betydning, mens lidt mere end halvdelen af de 382 kunder ikke oplever problemer.

"Har mistet forbindelsen to gange i dag, mens jeg sad foran computeren og snakkede," skriver brugeren Lasse i et kommentarfelt under afstemningen.

Fed telefon

19-årige Daniel Gramstrup fra København har dog ikke nævneværdige problemer.

"Det er en rigtig fed telefon. Skærmen er suveræn. Jeg synes iPhone 4 er meget bedre end 3G'eren," siger han til DR Nyheder.

Internetselskaberne vil ikke oplyse præcis, hvor mange telefoner de har solgt, da de betragter det som en forretningshemmelighed. Et kvalificeret bud er dog, at der er solgt 3000-4000 af den nye smartphone, hvis forgængere revolutionerede mobilmarkedet.

Flere steder på nettet diskuteres det, hvorfor kunderne har så forskellige oplevelser. Mange skriver, at det kan have betydning, hvor i landet man bor.

Læs også: iPhone 4 har antenne-problemer i Danmark

"Måske folk ude på landet har en dårligere dækning, som får signalet til at falde ud. Jeg ved det ikke med sikkerhed, for jeg har ikke prøvet uden for byen," siger Daniel Gramstrup.

Gratis cover Problemerne med antennen blev for alvor kendte i offentligheden, da det amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports i begyndelsen af juli nægtede at anbefale telefonen til sine 7,3 millioner amerikanske abonnenter.

Siden har Apples topchef Steve Jobs udtalt, at kun 0,55 procent af det samlede antal kunder, har klaget over antennen. Apple tilbyder dog utilfredse kunder et gratis cover, som efter sigende skulle fjerne problemet.

Revet væk

Apples iPhone 4 er blevet revet væk fra hylderne i danske telebutikker, ligesom den er blevet det over det meste af verden. Alene i de første tre uger solgte telefonen over tre millioner eksemplarer.

Læs også: Tager iPhone 4 gule billeder?

Analytikere og eksperter har tidligere spået, at telefonen ikke ville have antenneproblemer i Danmark, da mobilmasterne står forholdsvist tæt.

Både i Storbritannien og Tyskland har problemerne med antennen været marginale. Problemerne med antennen opstår, når man holder telefonen i venstre hånd, og en finger - typisk tommelfingeren - blokerer for antennens signal. Dette fænomen bliver på internettet omtalt som "The Death Grip" - dødsgrebet.