Hver anden læge klar til netkonsultation

I halvdelen af de danske lægehuse kan man bestille tid eller forny recepter elektronisk. Lægerne tilbyder også konsultation via e-post.

Halvdelen af de danske læger tilbyder elektronisk tidsbestilling og fornyelse af recepter eller direkte e-postkonsultationer.

Om to år vil det gælde samtlige læger i landet, som hurtigt tager de nye muligheder til sig.

51 procent af de danske læger tilbyder elektronisk tidsbestilling, 55 procent tilbyder at forny recepter, uden at man behøver at møde op, og 55 procent har e-postkonsultationer. Det viser lægernes indberetninger til den offentlige sundhedsportal, sundhed.dk. Fra august til december er udbredelsen steget med mere end 2,5 procent.

I Praktiserende Lægers Organisation (PLO) glæder formand Michael Dupont sig over, at de elektroniske muligheder faktisk gør det lettere for patienterne at komme i kontakt med lægen. Samtidig giver det mere tid til de patienter, som faktisk har brug for at stille personligt i konsultationen.

38 procent af sundhed.dks brugere har brugt de elektroniske tiltag, og blandt de over 60-årige har 39,6 procent prøvet det.

Der er 2.165 lægehuse i Danmark, hvoraf de 1.095 tilbyder elektronisk tidsbestilling, 1.187 receptfornyelse og 1.189 e-postkonsultation.